Ajankohtaista

Latosaari lainalle valkopaitaan

Julkaistu Perjantai, 18 marraskuuta 2011 11:15

Viime kaudella FC Hakan joukkueessa liigavauhtia haistellut ja poikamaajoukkueiden vakiokalustoon pitkään kuulunut Mikko-Petteri Latosaari, 18, vahvistaa tulevalla kaudella FC Hämeenlinnan alakertaa. Viime viikolla solmittu lainasopimus kattaa ensi kauden.

Kahdeksan liigaottelua kahden edelliskauden aikana vyölleen saaneella 187-senttisellä suurlupauksella on selkeät mietteet kysyttäessä syitä lainasiirtoon.

- Tarvitsen tässä vaiheessa uraani kokemusta kovatasoisista miesten peleistä. Haluan ensi kaudella runsaasti vastuuta ja peliaikaa ja täällä sitä toivon mukaan on tarjolla. Toki paikka on ansaittava, peliaika on itsestä kiinni. Todella hyvä fiilis tästä siirrosta, en missään nimessä koe tämän olevan takapakkia uralleni. Päinvastoin, tämä on hieno mahdollisuus ottaa seuraava askel jalkapalloilijana. Pääsin viime kaudella haistamaan liigavauhtia, mutta vaikka homma menikin ihan ok, en koe olevani vielä valmis liigapelaaja.

Topparin tontilla viihtyvä 18-vuotias nuorukainen on esiintynyt sinivalkeassa edustusasussa reilut kaksikymmentä kertaa, toimien myös kapteenina. Latosaari valittiin koko turnauksen parhaaksi puolustajaksi tammikuussa Suomen voitettua arvostetun Valentin Granatkin- turnauksen Pietarissa. Taakse jäivät tuolloin mm. Italia ja Venäjä.

- Se turnaus meni pienistä vammoista huolimatta omalta osalta mukavasti, vaikkakin valinta parhaaksi puolustajaksi tuli itselleni hieman yllättäen. Harmi että kutsua juuri päättyneisiin ikäluokkamme EM-karsintoihin tullut. Tottakai sitä miettii, olisiko voinut auttaa joukkuetta, kun kolmessa matsissa omissa kolisi 8 kertaa.

Molemmilla jaloilla pelaava ja pääpelissä vahva Latosaari pääsi kesällä haistelemaan kansainvälistä vauhtia harjoitellessaan Saksassa 1860 Munchenin organisaatiossa. Hyvin mennyt vierailu herätti kipinää tulevaisuuden suhteen.

- Oli tarkoitus treenailla U19-jengin mukana, mutta minut passitettiinkin samantien U23-joukkueen treeneihin. Kyseessä on täysammattilaisjoukkue. No, en ollut porukan huonoin, jos kohta en vielä ihan paraskaan. Hyvin pärjäsi mukana. Sitten tulikin pieni pommi, kun sain kutsun ykkösjoukkueen treeneihin. Hetkeä aiemmin olin ihmetellyt Unkarin veskaria Gabor Kiralya Suomea vastaan pelatussa ottelussa ja nyt kaveri oli loppupeleissä oman joukkueen maalissa. Aika huimaa, mutta ei minua silti liikoja jännittänyt. Kaiken kokemani jälkeen on ihan selvä, että haluan liigakenttien kautta eurooppaan. Tässä vaiheessa en aio höllätä yhtään tuosta tavoitteestani, vaan aion näyttää itselleni ja muille, että pystyn siihen.

FC Hämeenlinnan pääkäskijä Jussi Lempinen otti nuorukaisen avosylin vastaan.

- Mikkis on nuori, kunnianhimoinen ja eteenpäin pyrkivä pelaaja. Juuri sellainen kaveri jonka kanssa tahdon työskennellä. Tahdon puolustuslinjamme olevan aktiivisempi ensi kesänä ja tähän muottiin Mikkis molempijalkaisena pelaajana istuu. Toivon hänen tuovan pelaavuutta ja voimaa avauspelaamiseemme. Topparin tontin lisäksi hän pystyy pelaamaan mitä tahansa puolustavaa roolia, joten monikäyttöisenä pelaajana kyseessä on kullanarvoinen pelaaja joukkueelle. Odotan yhteistyötämme innolla. Tämän hankinnan myötä alakertamme on valmis.

  • Hämeen Mökkimestarit