Ajankohtaista

Futiskulttuuria Kalliossa

Julkaistu Maanantai, 11 heinäkuuta 2011 14:13

Viidestä viime ottelusta ainoastaan yhden pisteen saalistanut FC Hämeenlinna matkustaa sunnuntaina Helsinkiin pirteästi kautensa aloittaneen sarjanousija HIFK:n vieraaksi. FC Hämeenlinna esittelee ottelussa myös uuden pelaajavahvistuksen.

Viime kauden päätteeksi Ykköseen noussut HIFK on esittänyt alkukaudesta varsin ennakkoluulottomia otteita ja onkin tällä hetkellä sarjassa kuudentena, kolme pistettä FC Hämeenlinnan yläpuolella. Viimeksi kaudella 2002 Ykkösessä esiintyneet, mutta vuosikymmenten hienot perinteet omaavat tähtirinnat tunnetaan ennen kaikkea intohimoisesta ja äänekkäästä faniryhmästään, joka luo Brahen kentälle tälle tasolle ainutlaatuisen tunnelman. Satapäinen kannattajajoukko höystettynä Hämeenlinnan omalla pippurisella Pioneeriryhmällä luovat puitteet viihdyttävälle Ykkösen ottelutapahtumalle, jonne kannattaa matkata Hämeenlinnastakin.

Toki valmentaja Jani Honkavaaralla on heittää kehiin muutamia mielenkiintoisia pelaajiakin. Pelaajamateriaaliltaan melko tasainen HIFK oli talven siirtomarkkinoilla aktiivinen, etenkin PK-35:n pelaajat kelpasivat Honkavaaran ryhmään. Etenkin Halmeet, Jukka ja Mikko ovat todella kokeneita Ykkösen pelureita. Maajoukkueessa asti esiintynyt Petri Heinänen on tärkeä lenkki alakerrassa, yhdessä FC Hämeenlinnaa 2005 edustaneen Mikko Lönnströmin kanssa. Toinen ex-Hämeenlinna, Timo Priha, on valitettavasti huomisesta kamppailusta pelikiellon vuoksi sivussa. Hyökkäyksessä alkukauden vaarallisin ase on ollut pitkälle toistasataa Ykkösen matsia vyöllään kantava kokenut Jonas Britschgi.

Vierasjoukkue FC Hämeenlinna saa sunnuntain otteluun kaivattua vahvistusta hyökkäyspäähänsä, kun JJK:sta lainattu tamperelaislähtöinen Antto Hilska (kuvassa) aloittaa vuokrapestinsä. 93-ikäluokkaa oleva Hilska siirtyi Jyväskylään Tampere Unitedin raunioilta. Viime kausi vierähti Ykkösestä pudonneen TPV:n paidassa, tuloksena viisi osumaa. Hyvän Ykkösen debyyttikauden myötä Hilska valittiin kauden 2010 lupaavimmaksi pelaajaksi Tampereen piirissä. Hilskan lainapesti käsittää tällä hetkellä FC Hämeenlinnan kaksi seuraavaa ottelua, mutta kaiken mennessä kohdalleen ja JJK:n välttyessä suuremmilta loukkaantumisilta, on pestin jatkuminen mahdollista.

FC Hämeenlinnan päävalmentaja Jussi Lempinen tervehtii Hilskan tuloa ilolla:

- Antto on todella tervetullut lisä tähän loukkaantumistilanteeseen. Kyseessä on todella liikkuva ja energinen pelaaja, jonka perustaitotaso on hyvää luokkaa. Antto uhkuu pelihaluja ja hänestä on nähtävissä todellinen halu kehittyä. Pari maalia olisi tilauksessa, kyseessä on selkeä täsmähankinta viime aikoina ongelmia aiheuttaneelle osastolle. Uskoisin, että kaikki osapuolet hyötyvät tästä lainadiilistä.

Viime aikoina navakassa vastatuulessa purjehtineen Hämeenlinnan valmennuksella on selkeä käsitys sunnuntain vastustajasta:

- Olen nähnyt IFK:n pelaavan tällä kaudella useita kertoja. Vahvan tunnetilan ansiosta HIFK on vaarallinen etenkin kotikentällään, sarjan parhaan yleisön edessä. Ryhmä on fyysisesti erittäin vahva, tasainen ja taisteleva. Oikea stadilainen jätkäsakki. IFK:n pelityyli on todella suoraviivainen, laitapeli on heidän pelissään todella suuressa roolissa. Oman jengin tunnetila on saatava kohdilleen huomenna. Brahen kentän fiilis on taatusti sellainen, että todelliset pelimiehet saavat siellä itsestään parhaat tehonsa irti. Toivottavasti niitä pelimiehiä riittää valkopaidassa. Muutamia pieniä muutoksia kenttäryhmitykseen on tulossa, mutta niistä ei nyt enempää.

Loukkaantumiset eivät jätä Lempisen armeijaa rauhaan. Ilpo Vernon paluu jäi vajaan ottelun mittaiseksi, eikä mies huomennakaan kentälle kykene. Jarno Eräsen pelaaminen on epätodennäköistä. Vaikeista selkävaivoista kärsivän Tatu Mäkelän pelaaminen ratkeaa alkulämmittelyssä. Nilkkavaivan takia Espoo-ottelun kesken jättänyt Ozeias Graciano sen sijaan on pelikuntoinen.

HIFK - FC Hämeenlinna, sunnuntaina 3.7.2011, Brahen kentällä kello 18.30 alkaen.

  • Hämeen Mökkimestarit