Ajankohtaista

Uusitorppa valkoisten ruoriin

Julkaistu Keskiviikko, 26 syyskuuta 2012 18:11

FC Hämeenlinna lähtee ensi kauden kakkosdivarin koitoksiin uuden päävalmentajan johdolla. HJS:n akatemiajoukkueen valmentaja Tomi Uusitorppa, FC Hämeenlinnan ex-liigapeluri, ottaa ohjat käsiinsä heti kuluvan kauden päätyttyä.

Uusitorpan sopimus on kolmevuotinen ja valmennustiimiä on tarkoitus vielä täydentää, kun Ykkösen pelit on ensin pelattu. Joukkueharjoittelu on määrä aloittaa joulukuussa.

- Lähden nöyrästi tähän hommaan. Nyt on hyvä aika alkaa viedä hämeenlinnalaista jalkapalloa eteenpäin uudelta pohjalta. Kakkonen on sopiva taso, jolla paikalliset nuoret lahjakkaat pelaajat voivat kehittyä miesten peleissä. Ykkösen taso on tässä mielessä ollut liian kova, Uusitorppa toteaa.

"Mårten" Uusitorpan suunnitelmissa on tuoda FC Hämeenlinnaan yhä enemmän paikallista väriä.

- Toiveena on, että 8-10 pelaajaa nykyisestä joukkueesta jatkaa. Lisäksi HJS-Akatemiasta on tarkoitus nostaa joukkueeseen muutama pelaajaa. Lisävahvistuksia voidaan hankkia myös muualta, mutta rahalla ei pelaajia ulkopuolelta houkutella, tuleva päävalmentaja linjaa.

Uusitorpan mukaan FC Hämeenlinnan tavoitteena ei seuraavien kausien aikana ole pikainen nousu takaisin Ykköseen vaan pikemminkin voittavan jalkapallon pelaaminen paljolti paikallisin voimin. Sijoittumista neljän parhaan joukkoon tulevassa kakkosen lohkossa pidetään mahdollisena.

Kakkosen kärkipään kahinoiden uskotaan pitävän kotiotteluiden yleisömäärät suurin piirtein nykytasolla. Lisäksi todennäköisten paikalliskamppailujen yhteistyöseura Härmän kanssa odotetaan tuovan runsaasti katsojia Kaurialaan.

Ykkösen pelejä nähdään Hämeenlinnassa tällä erää vielä kerran, kun nykyinen päävalmentaja Jussi Lempinen luotsaa joukkueensa AC Oulun kaatoon ensi sunnuntaina. Oman pohdiskelunsa tuloksena Lempinen katsoi parhaaksi lopettaa pestinsä tähän kauteen.

- Vuosikausien valmennusputken ja tämän kauden urheilullisen pettymyksen jälkeen on parempi vetää nyt henkeä. Pelataan ensin kauden viimeiset pelit pois ja katsotaan sitten tulevaisuutta. Valmentajuus ei tietenkään minusta mihinkään katoa, nyt vain haetaan jokin uusi suunta tälle tekemiselle.

Seura on käynyt keskusteluja Lempisen mahdollisuuksista toimia leipätyönsä ohessa FC Hämeenlinnan urheilutoimenjohtajana, mutta asia on toistaiseksi auki.

  • Hämeen Mökkimestarit