Ajankohtaista

Saarinen ja Keskitalo sopimuksiin

Julkaistu Perjantai, 05 lokakuuta 2012 10:12

FC Hämeenlinna on solminut kauden 2013 kattavat sopimukset Akatemian avainpelaajiin lukeutuneiden Jere Saarisen, 19, ja Kaarle Keskitalon, 19, kanssa.

Keskikenttäpelaajan koulutuksen saanut Jere Saarinen on valunut Tomi Uusitorpan valmennuksessa peliryhmityksessä alaspäin ja pelipaikka on viime aikoina löytynyt topparin tontilta. Kaarle Keskitalo tuo joukkueeseen kaivattua erikoisosaamista, sillä hän on vasenjalkainen. Keskitalon tutuin pelipaikka on vasen puolustaja, mutta hän pystyy tarvittaessa tuuraamaan ylempänäkin.

"Alakerta hyvällä mallilla"

- Tämä on se suunta mihin joukkuetta halutaan viedä, hyvän junioriputken läpi tulleita oman kylän poikia. Kaarle ja Jere ottivat molemmat viime vuonna suuren askeleen kehityksessä ja ymmärsivät, mitä joukkuepelaaminen on. Jere tulee olemaan yksi kolmesta pelaavasta topparista, Kaarle taistelee vasemman pakin paikasta, joukkuettaan kovaa vauhtia kasaava Tomi Uusitorppa laskeskelee.

- Talvi on heille tärkeää aikaa kerätä kokemusta miesten peleistä. On pojista itsestään kiinni, mihin suuntaan ura lähtee. Nyt alakerran rakennus on hyvällä mallilla, seuraavaksi tähtäin kääntyy keskikentän suuntaan, Mårten valottaa.

"Kaikin keinoin joukkueen hyväksi"

- Erittäin hyvät fiilikset tällä hetkellä. FC Hämeenlinna oli luonteva paikka jatkaa jalkapallouraa tutun sekä hyvän valmentajan myötä. Uusitorpan lisäksi joukkueesta löytyy myös useita hyviä kavereita. Olen käynyt HJS:n kaikki ikäluokat läpi ja viime kaudet olen pelannut Akatemiassa. Nyt tavoitteena on vakiinnuttaa pelipaikka ja taistella kaikin keinoin joukkueen hyväksi, Jere Saarinen naulaa.

- Tulevaisuudessa tavoitteena olisi pelata vielä korkeammilla sarjatasoilla, joko alakerrassa tai keskikentän pohjalla. Nyt keskitytään kuitenkin täysillä FC Hämeenlinnaan ja tammikuussa alkavaan armeijaan. Taskussa olisi jo opiskelupaikka Poriinkin, mutta katsotaan nyt ilmeneekö ennen sinne lähtöä muuta mielenkiintoista, tulokas pohtii.

- Fiilis on hyvä, tottakai. Hienoa saada tällainen mahdollisuus ja päästä jatkamaan vieläpä tutun valmentajan alaisuudessa. Nöyrin mielin lähdetään tavoittelemaan vastuuta, tottakai tavoitteena on saada peliaikaa ja sitä kautta arvokasta kokemusta miesten peleistä. Vasenjalkaisena pelaajan pystyn toivottavasti tuomaan joukkueen pelaamiseen uusia variaatioita ja ulottuvuuksia, Kaarle Keskitalo luennoi.

 

  • Hämeen Mökkimestarit