Ajankohtaista

Pellikasta Uusitorpan aisapari

Julkaistu Perjantai, 05 lokakuuta 2012 16:47

Suomalaisessa jalkapalloilussa pelaajana kaiken nähnyt ja kokenut Jussi Pellikka, 37, toimii jatkossa FC Hämeenlinnan valmennusportaassa.

FC Hämeenlinnan liigataipaletta aikanaan kentän puolelta todistamaan päässyt Pellikka on todellinen futiskenttien kiertolainen. Kuopiosta lähtöisi oleva Pellikka on kasvattajaseuransa KuPS:n ja FC Hämeenlinnan lisäksi edustanut mm. Jazzia, KooTeePeetä ja Hakaa, jossa Pellikka pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta kauden 1998 päätteeksi. Liigaotteluita Pellikan vyölle on kertynyt pitkälti toista sataa kappaletta. Pelkkä vilkaisu tilastoihin kertoo, että Pellikan taipaleelta on sukan varteen kertynyt kokemuksia nuorelle FC Hämeenlinnan joukkueelle jaettavaksi saakka.

 

Kuva: veikkausliiga.com 

"Helppo päätös"

- Hirveästi ei tarvinnut miettiä, kun Tomi otti yhteyttä. Päätös oli helppo, valmentaminen kuitenkin kiinnostaa. Hyvillä fiiliksillä lähdetään eteenpäin, Pellikka kertaa sopimukseen johtaneita käänteitä.

Pellikka ei suinkaan ole valmentajana noviisi. Pari edellistä kautta kului kolmosessa pelaavan HyPS:n organisaatiossa pelaajavalmentajana. Projekti Hyvinkäällä jäi kuitenkin tällä kaudella tylysti kesken.

- Hyvinkään aika on taakse jäänyttä elämää ja hyvä niin. En vieläkään tiedä tarkalleen mitä siellä oikein tapahtui. Siellä on jalkapallolle todella hyvät resurssit, mutta työtä on kuitenkin todella paljon vielä jäljellä, jotta organisaatio olisi valmis kakkoseen. Nyt tuntui välillä, että kolmonenkin on määrätyissä asioissa liikaa. Tykkäsin kyllä olla siellä, taustalla ja joukkueessa oli kuitenkin paljon hyviä tyyppejä. Se tuli kuitenkin nähtyä, että jos tätä hommaa haluaa tehdä tosissaan, on kolmonen siihen liian alhainen taso, Pellikka kertaa.

"Nuori, innokas, taisteleva"

- Jos omaa peliuraani muistelee, niin sieltä on poimittavissa selkeitä juttuja ensi kauden joukkueeseemme. Nuori ryhmämme tulee olemaan innokas ja taisteleva, asenteesta se ei tule ainakaan jäämään kiinni. Tomi on tehnyt jo hyviä sopimuksia, osa pojista on tuttuja jo valmennettuani heitä HJS:n C-junioreissa. Lisäksi olen nähnyt FC Hämeenlinnan pelejä, joten tunnen kyllä realiteetit, Pellikka toteaa.

- Hämeenlinnalaisesta jalkapallosta jaksetaan jauhaa paljon paskaa tiettyjen lehtimiesten toimesta. HJS, Härmä ja muut tekevät kuitenkin todella hyvää duunia, josta pitäisi olla positiivistakin kirjoitettavaa. Toivottavasti jatkossa kaikkien energia ohjautuu olennaiseen. Paikallismatsit tuovat mahtavan mausteen paikalliseen futikseen. HyPS:n ja RiPS:n kohtaamiset vetivät 900 ihmistä kolmosessa, täällä on saatava tonni rikki. On tärkeää, että joukkueemme pelaa sellaista futista, että yleisö viihtyy. Sarjatasosta huolimatta, kaiken nähnyt Pellikka päättää.

Laiva täynnä kapteeneita

- Tutustuin Jupeen 2003, kun taisteltiin samasta pelipaikasta. Mitään ei kaverin puheesta ymmärtänyt, mutta tappion hetkillä kiiluvat silmät vakuuttivat, että kova jätkä on kyseessä. Jupen kokemus on kullan arvoista, häntä kannattaa kuunnella. Loistavaa, että myös toinen FC:n kapteenin nauhaa kantanut kaveri lähtee talkoisiin mukaan. Eivätkä nämä kapteenit välttämättä jää tähän, päävalmentaja Tomi Uusitorppa tunnelmoi arvoituksellisesti.

  • Hämeen Mökkimestarit