Ajankohtaista

Mikko Matinaro FC Hämeenlinnaan

Julkaistu Maanantai, 12 marraskuuta 2012 17:00

FC Hämeenlinna on solminut kauden 2013 kattavan pelaajasopimuksen forssalaislähtöisen Mikko Matinaron, 24, kanssa.

Matinaro on forssalaisen FJK:n kasvatti. FJK:n lisäksi 180-senttinen pelimies on edustanut Someron Voimaa, jossa onkin vierähtänyt kolme edellistä kautta. Somerolla Matinaro on ollut mm. Tomi Uusitorpan valmennuksessa, joten Matinaron tapauksessa tiedetään mitä saadaan.

- Mikko on minulle tuttu pelaaja jo Someron Voiman kakkosdivarikaudelta. Tuolloin Mikko osoitti olevansa hyvä kakkosen tason pelaaja ja olikin seuraavana talvena jo FC Hämeenlinnan ringissä. Mikko on monikäyttöinen kaveri, mutta lähdemme ajamaan häntä topparin tontille. Viime kausien maalimäärät kolmosessa osoittavat kuitenkin, että osaamista löytyy kentän toisessakin päässä, Uusitorppa pohdiskelee.

- Futsalin SM-sarja häiritsee talvella hieman Mikon kohdalla, mutta tutun pelaajan kohdalla voi luottaa sataprosenttisesti siihen, että mies on kunnossa kun tositoimet alkavat. Hienoa nähdä, että nuori kaveri haluaa ottaa urallaan askelen eteenpäin. Toivottavasti Mikonkaan kohdalla kakkonen ei jää päätepysäkiksi. Fyysiset ja taidolliset ominaisuudet ovat kunnossa, loppu on miehestä itsestään kiinni, päävalmentaja painottaa.

 

Kuva: someronvoima.sporttisaitti.com 

"Futis on ykköslaji"

Somerolais-forssalaista SoFo-Futsalia edustava Matinaro saapuu Hämeenlinnaan näyttöhaluja uhkuen.

- Pari kautta sitten olin tosiaan testissä, mutta silloin oli kaikenlaista pikkuvammaa ja muuta ja jäin ilman sopimusta. Silloin ei nähty parasta Matinaroa ja siitä jäi hampaankoloon. Kun vielä ympärillä tulee olemaan mielenkiintoinen jengi, niin kärkipäässä sarjaa tullaan olemaan. Niin olen sopinut valmennuksen kanssa, että helmikuun loppuun asti mennään futsalin ehdoilla. Vaikka SM-sarjaa vedetäänkin, niin kyllä futis on minulle ollut toistaiseksi se ykköslaji kuitenkin. Futsalin arvostus ei mitenkään erityisen korkealla Suomessa kuitenkaan ole, Matinaro pohdiskelee.

- Olen suhteellinen monipuolinen pelaaja, pystyn vetämään montaa paikkaa. Tekniikka on hyvällä tasolla ja pelisilmää löytyy. Jos jotain parannettavaa, niin fyysistä puolta pitäisi pystyä viemään eteenpäin. Lähden ottamaan pelaajana seuraavaa askelta ja parantamaan omaa peliäni. Hyvää tasaista ja nousujohteista tekemistä, siinäpä se. Uusitorppahan on tuttu jo Somerolta. Pelaajana mies oli kova, valmentajana silloin vielä polkunsa alussa. Hyviä juttuja oli jo silloin kuitenkin nähtävissä, mielenkiintoista nähdä miten mies on valmentajana kehittynyt, Matinaro päättää.

 

  • Hämeen Mökkimestarit