Ajankohtaista

Satsaus tulevaisuuteen

Julkaistu Tiistai, 18 joulukuuta 2012 08:27

Maalivahti Jaakko Puronaho, 17, ja keskikenttäpelaaja Sakari Sulonen, 16, ovat solmineet kahden vuoden sopimukset FC Hämeenlinnan kanssa.

Jaakko Puronaho (kuvassa vasemmalla) on nuoresta iästään huolimatta edustusjoukkueen harjoitusvahvuudessa jo kolmatta kautta. Ykkösessä toissa kaudella debytoinyt torjuja etenee kuitenkin maltillisesti.

- Mukavaa kun sai sopimuksen tehtyä. Nyt voi keskittyä täysillä työntekoon ja haastamaan peliajasta. Ensi kaudella jos saisi hieman maistiaisia peleistä ja seuraavalla kaudella sitten enemmän. Akatemialla on tarjolla hyviä pelejä, joten peliaikaa lienee tarjolla. Toki Akatemian maalivahtitilanne on hyvä, en oleta käveleväni sinne suoraan avaukseen, Puronaho pohtii.

- FC Hämeenlinnan maalivahtivalmennus on hyvällä tasolla ja se on kannaltani todella tärkeä asia. Henkilökohtainen valmennus kehittää. Parhaina ominaisuuksinani pidän rauhallisuutta ja jalalla pelaamista. Keskityspalloihin ja muutenkin oman alueen hallintaan pitää panostaa lisää. Lisää "munaa" siis, Puronaho analysoi.

Voittoisan Akatemian avainhahmoihin viime kaudella kuulunut Sakari Sulonen (oikealla) harjoitteli hänkin edustusjoukkueen mukana jo viime kaudella.

- Hyvillä fiiliksillä ollaan. Viime kaudella treenasin jo mukana ja se on kyllä helpottanut sopeutumista miesten joukkoon. Joulukuun treenit ovat menneet omalta osaltani ihan mukavasti. Minulla on selkeä tavoite nousta jälkimmäisellä sopimuskaudella jo vakiokokoonpanoon, tällä kaudellakin tietenkin peliaika kelpaa. Pyrin pelaamaan nopeasti ja löytämään nokkelia ratkaisuja kentällä, nuori keskikenttätaituri pohtii vahvuuksiaan.

Päävalmentaja Tomi Uusitorppa uskoo kaksikon kehityksen jatkuvan kohti valoisaa tulevaisuutta.

- Molemmat sopimukset ovat selkeä satsaus tulevaisuuteen. Pojilla pääpaino on varmasti ensi kaudella vielä Akatemian peleissä, mutta hyvän treeniympäristön myötä uskon molempien kehityksen ottavan aimo askeleen eteenpäin tällä kaudella. Seuraavalla kaudella molempien pitääkin sitten taistella tosissaan avauksen paikasta, muuten en voi olla tyytyväinen omaan työhöni. Toki varmasti ensi kaudellakin on minuutteja luvassa, mikäli kaksikko jatkaa joulukuun kaltaisia otteita treeneissä, päävalmentaja valottaa.

- Jaakon kohdalla on tärkeää päästä Ollikaisen Jarkon henkilökohtaiseen valmennukseen. Oma tietotaitoni ei riitä kasvattamaan Jaakosta valmista maalivahtia, Jakke entisenä maalivahtina näkee asiat eri perspektiivistä. Oman näkemykseni mukaan Jaakon perustorjunnat ovat jo hyvällä mallilla. Miesten treeneistä haetaan vielä kovuutta, että jatkossa kuudentoista alue pysyy jatkossa komennossa, Uusitorppa kertoo.

- Sakke on harvinaisen aktiivinen keskikenttäpelaaja, joka omaa hyvän ensimmäisen kosketuksen ja nauttii pallosta. Miesten treeneissä hänen täytyy oppia reagoimaan tilanteisiin nopeammin, tekemään oikean ratkaisun oikeaan aikaan. Sakke haki tuntumaa miesten treeneihin jo viime vuonna ja on nyt valmis astumaan virallisesti joukkueen jäseneksi, Topo uskoo.

  • Hämeen Mökkimestarit