Ajankohtaista

Valkoisille kolme uutta sopimusta

Julkaistu Perjantai, 22 helmikuuta 2013 21:29

FC Hämeenlinna on solminut vuoden mittaiset sopimukset paikalliselle jalkapalloyleisölle tutun kolmikon kanssa.

HJS:n laadukasta 90-ikäluokkaa oleva Joni Lindroos on etsinyt juniorivuosiensa jälkeen paikkaansa paikalliselta jalkapallokartalta. Taitavan keskikenttäpelaajan viime kausi vierähti Härmän vihreässä nutussa, mutta Valkoistenkin treeniringissä Lindroos on ehtinyt aiemminkin piipahtaa. Aikaisemmin aavistuksen laiskana harjoittelijana tunnettu Lindroos saa valmennukselta positiivista palautetta asenteestaan.

- Joni on ollut viime peleissä yksi pallovarmimpia pelaajiamme ja sama kehitys on näkynyt myös treeneissä. Sekä minä että Joni tiedämme, että se johtuu siitä, että poskista on lähtenyt ylimääräinen pyöreys pois. Vielä on matkaa 90 minuutin kuntoon, mutta olen varma, että kauden alkuun mennessä Joni on valmis aktiiviseen pelitapaamme. Hienoa nähdä, että oman kylän poika on ottanut itseään niskasta kiinni ja alkanut tosissaan treenaamaan, päävalmentaja Tomi Uusitorppa luonnehtii suojattiaan.

Maalivahtiosasto sai tuttua vahvistusta, kun viime kauden lopun ParVin maalia vartioinut Jukka Järvinen, 30, laittoi nimensä seuran tarjoamaan paperiin. Aikoinaan Turusta Hämeenlinnaan tullut Järvinen on tilkinnyt Valkoisten maalia Ykkösessä. Lisäksi kokemusta on kertynyt mm. SoVon ja Härmän paidassa.

- Jukka täydentää maalivahtikolmikkomme mainiosti ja on aina valmiina hyppäämään tositoimiin. Treeni-ilmeestä, osallistumisaktiivisuudesta ja muutenkin joukkueen mukana elämisessä on monella nuorella pelaajalla paljon opittavaa. Vaikka Järzi ei pari kuukautta sitten tuntenut montaakaan pelaajamme nimeltä, on hän nyt jo osoittanut merkityksensä joukkueen seremoniamestarina. Nämä ovat tärkeitä juttuja, ei jalkapallo saa olla liian vakavaa. Kentällä tehdään hommat sata lasissa, mutta kopissa lentää eri jutut, Uusitorppa luonnehtii veskarikolmikon uusinta jäsentä.

Joni ja Järzi pukevat ensi kesänä valkoista ylleen

Kolmas uusi sopimuspelaaja ei juuri esittelyjä kaipaa. Paikallisen jalkapalloilun ikoneihin Lahti-taustastaan huolimatta ehdottomasti laskettava Esa Mattila, 37, tarjoaa valmennukselle takuutyötä mittariin kertyneistä maileista huolimatta. Talvikauden harjoitusotteluissa Mattila on osoittanut, että käyttöä olisi varmasti ollut edellisillä Ykkösen kausillakin. Liiganousua aikanaan nauha kädessä juhlinut Mattila tuo valmennukselle vaihtoehdon useammallekin pelipaikalle.

- Kokemus jonka Essi tuo ryhmään, on sanoinkuvaamattoman arvokasta. Hän on nähnyt joukkueen nousut ja laskut ja osaa suhtautua tilanteisiin oikein. Kaveri on mukana puhtaasti rakkaudesta lajiin ja se on hienoa. Vaikka Essin kohdalla joudutaan tekemään joustoa siviilielämän suhteen, ei tarvitse olla huolissaan. Essi on pitänyt itsensä nuoruuden kunnossa ja antaa aina kaikkensa, kun koppiin astuu, Uusitorppa suitsuttaa joukkueen nestoria.

Makupaloja Esa Mattilasta on nautittavissa vaikkapa seuraavan linkin takaa: http://www.youtube.com/watch?v=MreUIC7e5BU

  • Hämeen Mökkimestarit