Ajankohtaista

Berat pukeutuu Valkoiseen

Julkaistu Maanantai, 04 maaliskuuta 2013 18:48

Kosovolainen hyökkääjä Berat Grabovci, 24, edustaa FC Hämeenlinnaa kaudella 2013.

Hiihtolomaa edeltäneen viikon Valkoisten testissä ollut Grabovci vakuutti valmennuksen nöyrällä harjoitusasenteellaan ja viimeistään testiottelussaan JäPS:a vastaan. Kaksi maalia ja timanttinen esitys olivat työnäyte, jonka jälkeen sopimusneuvottelut oli helppo aloittaa. Yhteinen tahtotila löytyi nopeasti ja Grabovci on täten edustuskelpoinen lauantain Suomen Cupin ottelussa TPV:a vastaan.

Aiemmin Suomessa EBK:a, PK-35:a ja Porvoon Futuraa edustaneen Grabovcin harteille on kaavailtu isoa roolia hyökkäyspäähän. Intohimoiseksi Thierry Henryn ja Arsenalin kannattajaksi kostautunut kosovolainen uskoo istuvansa päävalmentaja Tomi Uusitorpan 4-3-3-pelisysteemiin mainiosti.

- Pidän 4-3-3- systeemistä. Viihdyn siinä niin keskellä, kuin laidassakin. Vaikka pelaisin keskellä, niin tykkään silti liikkua laajalla säteellä ja hakea palloa laidoistakin, Berat valottaa.

- Hyvältä tuntuu tulla tänne. Joukkue vaikuttaa vahvalta, joskin materiaali on hieman kapea. Toivottavasti pystyn auttamaan joukkuetta maaleillani. Ainakaan en näe isoa eroa kosovolaisessa ja suomalaisessa futiksessa, joten eiköhän maaleja ala täälläkin syntymään. Isoin ero on se, että Kosovossa ei pelata muovilla, siihen on ollut täällä totuttelemista, Grabovci jatkaa.

Päävalmentaja Tomi Uusitorppa ottaa uuden tulokkaan avosylin vastaan kapeahkoon rinkiinsä.

- Juken ikävä loukkaantuminen pakotti meidät reagoimaan. Täytyy kiittää Ilveksen toimijoita, että suosittelivat Beratia meille. Viikon näyttöjen perusteella päätimme tarjota sopimusta ja loistava homma, että kaveri valitsi meidät. Uskon että otteet tulevat olemaan vielä nähtyjä parempia, kunhan Berat oppii tuntemaan muut nimeltä ja saamme lisää yhteisiä tapahtumia, Uusitorppa uskoo.

  • Hämeen Mökkimestarit