Ajankohtaista

Keskittyneenä Kotkaan

Julkaistu Perjantai, 05 elokuuta 2011 14:13

Helpottavan kotivoiton viime viikonloppuna napannut FC Hämeenlinna on tien päällä jälleen sunnuntaina. Pekolan bussi kiidättää valkopaidat Kotkan merellisiin maisemiin, jossa kapuloita rattaisiin survoo kovana kotijoukkueena tunnettu FC KooTeePee.

Viime vuosina tasaisia vääntöjä keskenään mitelleet ryhmät iskivät kevätkierroksella yhteen Hämeenlinnassa. Tuolloin kotkalaiset olivat pelitapahtumissa askeleen verran edellä ja hakivat ansaitut pinnat Ilja Shesterkovin osumalla. Viime kaudella FC Hämeenlinna nappasi tunnelmalliselta Arto Tolsa- areenalta vieraspinnat ja sama temppu on joukkueen valmentajan Jussi Lempisen mukaan nytkin mielessä:

- Tasaisia pelejä meillä on viime aikoina ollut ja sellainen on luvassa varmasti nytkin. Keskinäisten vääntöjen lisäksi olen nähnyt kotkalaisilta muistaakseni kuusi ottelua kuluvalla kaudella, joten läpeensä tuttu porukka sieltä vastaan tulee. Hyvä joukkue heillä ehdottomasti on. Etenkin Niko Ikävalkon kanssa saamme olla tarkkana, todella laadukas pelaaja tähän sarjaan. Lähdemme kuitenkin ehdottomasti jatkamaan hyvien vierasotteluiden sarjaa.

Lempinen on painottanut pelaajilleen otteluun valmistautumista viikon harjoituksissa:

- Meillä on ollut talvesta saakka selkeä rytmi peleissä. Pystymme kahteen hyvään esitykseen peräkkäin, mutta sitten tulee romahdus. Tämä on ihan selkeästi keskittymiseen ja valmistautumiseen liittyvä asia. Olemmekin panostaneet tällä viikolla siihen, että joka ukko saisi itsestään parhaan irti, kun taisto aikanaan sunnuntaina alkaa. Valmistavan harjoituksen jälkeen on ainakin itsellä ihan hyvä kutina sunnuntain suhteen.

FC Hämeenlinnan terveystilanne on kohtuullisella tolalla. Ilpo Verno potee lonkkaansa ja on sivussa. Lisäksi Tatu Mäkelän varoitustili täyttyi Viikinkejä vastaan, joten hän sovittaa pannansa Kotkassa. Pelaajarintamalta kuuluu positiivisiakin uutisia, kun alkukaudesta kolmesti osunut vauhtikone Aapo Lappalainen (kuvassa) jatkaa loppukauden FC Hämeenlinnan paidassa. Antto Hilskan jatkosta on keskusteltu hyvässä hengessä JJK:n valmennuksen kanssa ja Anton lainan mahdollinen jatko ratkeaa viikonlopun aikana.

  • Hämeen Mökkimestarit