Ajankohtaista

Plussaottelussa PoPa

Julkaistu Torstai, 21 heinäkuuta 2011 14:29

Heikomman kesäkuun jälkeen vahvaa heinäkuuta pelaava FC Hämeenlinna jahtaa lauantaina kauden ensimmäistä kotivoittoa uuden päävalmentajan herättämää PoPaa vastaan. Kyseessä on perinteinen Plussaottelu, johon otteluisäntinä toimivat alueen K-kauppiaat jakavat myös pääsylippuja.

FC Hämeenlinnan ja PoPan väliset ottelut ovat viime vuosina olleet erittäin vauhdikkaita, tasaisia ja tapahtumarikkaita. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen ei tästä kaavasta eronnut. FC Hämeenlinna ryösti Porista täydet pinnat Mikko Kalervon iskettyä loppulukemat 2-3 dramaattisesti ottelun lisäajalla. Tuon ottelun jälkeen on paljon vettä virrannut Kokemäenjoessa. Kovin odotuksin kauteen lähteneen PoPan koneet eivät käynnistyneet missään vaiheessa uuden päävalmentajan Mika Halmetniemen alaisuudessa. Niinpä seurapomo Antti Sumiala päätyi maailmalta tuttuun ratkaisuun ja antoi Halmetniemelle kenkää.

Uusi valmentaja löytyi läheltä, kun PoPan A-nuorten valmennusvastuussa alkukaudella ollut Tero Suonperä otti vetovastuun. Kolme ottelua myöhemmin on helppo todeta, että tällä kertaa vaihdos näyttäisi toimineen. PoPa on ottanut kaksi voittoa Suonperän alaisuudessa ja nousu kohti säilymiseen oikeuttavia sijoituksia on hyvässä vauhdissa. Laatua porilaisten riveistä löytyy Ykkösen tasolle riitämiin. Viime viikkoina hyvään vireeseen päässyt, viime kaudella mm. HJK:n paidassa lainapestillä esiintynyt Dema rytmittää PoPan peliä ja iskee siinä sivussa komeita osumia. Hyökkäyspäässä Samu-Petteri Mäkelä on hiljalleen löytämässä itseluottamustaan ja saapuu Kaurialaan varmasti Ville Kalervon (kuvassa) yllättäminen mielessään.

FC Hämeenlinna pääsee lähtemään lauantain mini-klassikkoon hyvistä lähtökohdista. Alkukaudesta omissa on soinut välillä turhankin ahkeraan, mutta kahdessa edellisessä ottelussa vastustajan on jätetty tylysti nollille ja vieläpä kohtuullisen vähille maalipaikoille. Jukka Vanninen ja Jussi Heikkinen ovat olleet merkittävässä roolissa koko kauden, mutta edellisissä otteluissa myös Ozeias Graciano on esittänyt vahvistuksen arvolle sopivia otteita, iskien viimeisimmissä otteluissa osumankin. Ville Kalervo jatkaa maalin tilkkeenä hyvää läpimurtokauttaan, täydentäen kivikovan alakerran.

Hyökkäyspään terveystilanne on lauantain ottelun alla erinomainen, kun J-P Tuomenoja ja Jarno Eränen ovat terveitä. Lisäksi Antto Hilskan lainasopimuksen jatko oli tervetullut uutinen päävalmentaja Jussi Lempiselle. Hilskan tulo on tuonut rutkasti uusia ulottuvuuksia valkoisten alkukaudesta tökkineeseen hyökkäämiseen ja lieneekin vaan ajan kysymys, kun nuorukainen junttaa verkot tötterölle. Tuomenojan ja Daut Kuqin hienot onnistumiset Kokkolassa tekivät hyvää herrojen itseluottamukselle, eikä Hämeenlinnan ratkaisuvoima ole enää pelkästään isojen miesten ja erikoistilanteiden varassa. Varuillaan on vieraiden siis jatkossa Kaurialassa oltava, sillä valkoinen vyöry iskee laajalla rintamalla.

Kesäinen Kauriala, kaksi hyvävireistä ja taistelevaa joukkuetta sekä Plussaottelun tuoma yleisöryntäys luovat hienot puitteet ottelulle, joka käynnistää sarjan jälkimmäisen puoliskon FC Hämeenlinnan osalta. Loppukausi tuleekin olemaan hämeenlinnalaisten jalkapallokuluttajien kannalta suorastaan herkullinen, sillä Kaurialassa on tarjolla loppukaudesta peräti 8 kotiottelua. Toistaiseksi kotiotteluista on laariin tarttunut yksi vaivainen piste. Voittotili olisi siis avattava kotiotteluidenkin osalta mahdollisimman pian, mikäli syksyllä ei haluta nahistella elämästä ja kuolemasta putoamisviivan tuntumassa. Kannattaa siis tarttua toimeen ja tulla Kaurialaan todistamaan valkoisten ensimmäistä kotivoittoa kauden 2011 Ykkösessä. Voit noutaa pääsylippusi ilmaiseksi seuraavista K-ryhmän liikkeistä:

Citymarket

K-Supermarket Hätilä, Jukola ja Turenki

K-Market Liikenne Hämeensaari ja Idänpää

K-Market Manu, Käikälä, Tervapata ja Linnatuuli

K-Kenkä, Intersport

K-Rauta

K-Maatalous

Rautia

Kivikovan Ykkösen herkkupala FC Hämeenlinna- PoPa, Kaurialassa, lauantaina 23.7 kello 16.00 alkaen. Tervetuloa!

  • Hämeen Mökkimestarit