Ajankohtaista

Ruuth FC Hämeenlinnaan

Julkaistu Torstai, 14 heinäkuuta 2011 14:39

FC Hämeenlinnan tampereinen mafia saa uuden jäsenen, kun Ilari Ruuth siirtyy Ilveksestä HyPS:n kautta valkopaitoihin.

20-vuotias Ilari Ruuth (kuvassa) oli yksi monista Tampere Unitedin katastrofin myötä seuraa vaille jääneistä pelaajista. Ilveksen kasvatti palasi alkukaudesta kotiin, mutta vastuu on jäänyt Valeri Popovitshin ryhmässä vähäiseksi. Ikäluokkansa maajoukkueiden leirityksiin säännöllisesti osallistunut Ruuth sai viime kaudella tililleen yhden liigaottelun, ennen siirtymistään loppukaudeksi lainalle Ykkösen PoPaan. Kaiken kaikkiaan liigaotteluita TamU:n paidassa kertyi 15 kappaletta. Maanantaina Parolannummelle armeijan harmaisiin astellut Ruuth on pelikelpoinen jo sunnuntaina Kokkolassa, mikäli vapaat järjestyvät.

Valmentaja Jussi Lempinen odottaa Ruuthin mukaantuloa mielenkiinnolla:

- Ilari tuo vahvistusta ja leveyttä pakkiosastolle. Vasenjalkaisena pelaajana hän tuo meille tärkeän palasen pelin avaamiseen. Riihimäen Jaken lähdön jälkeen meillä ei ole ollut alakerrassa vasenjalkaista pelaajaa ja se on kiistatta pelin avaamiseen heijastunut. Ilari pyrkii pelaajana eteenpäin ja on tottunut parin vuoden ajan liigaorganisaatioon kuuluttuaan kovaan työntekoon ja vaatimustasoon. Ehdottomasti hyvä ja käyttökelpoinen lisä joukkoomme.

Sarjataulukon tyveen juuttunut KPV isännöi FC Hämeenlinnaa sunnuntaina. Lempinen ei odota ottelusta helppoa:

- Kuuden pisteen matsi, johon lähtökohdat ovat hankalat. Olen käynyt tarkkailemassa KPV:n otteita, mutta paletti on mennyt siellä aivan uusiksi, joten ryhmän nykytila on täysi arvoitus. Uusi valmentaja Henri Myntti on ottanut vetovastuun ja pelaajistossakin on tapahtunut liikehdintää, kun sarjan viime kauden maalikuningas Irakli Sirbiladze siirtyi vaihdossa Jaroon, kolmen laadukkaan pelaajan suunnatessa Kokkolaan. Ensimmäinen kotimatsi uudessa komennossa sytyttää isännät varmasti kovaan taisteluun. Sarjapaikan uusimisen suhteen heillä alkaa olla viimeiset ajat herätä ja varmasti aikovat sen meidän kustannuksellamme tehdäkin. Itse olemme tietenkin eri mieltä asiasta.

  • Hämeen Mökkimestarit