Uusitorppa jättää FC Hämeenlinnan

Reilun vuoden ajan erinomaista työtä FC Hämeenlinnan peräsimessä tehnyt Tomi Uusitorppa ja FC Hämeenlinna ovat purkaneet sopimuksensa.

Sopimuksen purku tapahtui Uusitorpan aloitteesta. Uusitorppa koki, ettei enää kykene hoitamaan tehtäviään täysipainoisesti, johtuen siviilipuolella tapahtuneista isoista, mutta iloisista muutoksista.

- Asia on painanut mieltä koko alkuvuoden ja olo on nyt helpottunut kun päätös on tehty. Viimeisen vuoden aikana on tapahtunut niin paljon asioita, ettei jatko ollut enää mahdollista. Meidän uusioperheeseen kuuluu 2,5-vuotias poika ja alkukesästä joukkue kasvaa uudella tulokkaalla. Tähän kun lisää siviilityön Vantaalla, niin yhtälö on mahdoton. Yksinkertaisesti minua tarvitaan enemmän kotona kun kentän laidalla, jossa minut tullaan toki jatkossakin näkemään mutta kannustajan roolissa, Uusitorppa taustoittaa päätöstään.

- Päävalmentajan työ vaatii täydellistä sitoutumista. Harjoitusten suunnittelu ja puhelinralli iltaisin vaan kasvaa kauden lähestyessä. Kesän kiireisimmillä viikoilla ajatukseni olisivat olleet väkisinkin ihan muualla ja se ei olisi ollut reilua pelaajia kohtaan. Viime kaudella ei jäänyt väliin yhtään tapahtumaa ja se onkin ainoa tapa jolla haluan toimia. Samaa odotan luonnollisesti pelaajiltakin. Nyt kyse on puhtaasti asioiden laittamisesta tärkeysjärjestykseen ja perhe menee kaiken edelle, Uusitorppa jatkaa.

Jälkeen jää motivoitunut ja taisteleva porukka

- Nyt on vielä hyvin aikaa reagoida tilanteeseen ennen ensimmäistä virallista ottelua. Voin siirtyä sivuun ylpeänä siitä, että saimme vuodessa rakennettua käytännössä uuden joukkueen, joka pystyy pelaamaan pallonhallintaan perustuvaa hyökkäysvoittoista, hyvää Kakkosen futista. Joukkueen tilanne ensi kautta ajatellen näyttää muutenkin valoisammalta kuin pitkään aikaan. Runko on pysymässä kasassa ja siihen on tullut lisäksi muutama uusi pelaaja täydentämään pakkaa. Seuraajani saa tästä taistelevan ja motivoituneen porukan, joka tulee ensi kaudellakin taistelemaan Kakkosen kärkipäässä, Uusitorppa lupaa.

- Tärkeä asia on, että seura on suhtautunut asiaan positiivisesti. En ole tätä toista "perhettäni" suinkaan jättämässä kokonaan, vaan pyrin jatkossa auttamaan taustalla niin hyvin kun vain voin. Rahalla emme pysty enää kilpailemaan pelaajista, vaan esimerkiksi Kalervon Ville tulee meille töihin maaliskuun alusta. Roolistani tulevaisuudessa on keskusteltu ja niitä keskusteluja vielä jatketaan. Töitä on tehty paljon taustalla ja paljon on vielä tekemistä jäljellä. Nyt katsotaan rauhassa, miten voin itse jatkossa parhaiten olla mukana tukemassa ja varmistamassa osaltani sen, että Kaurialassa nähdään jatkossakin maalirikkaita kotivoittoja, Topo lopettaa.

Seuraajan kartoitus vauhdissa

- Koko seuran puolesta voin esittää lämpimät kiitokset Tomille yhteisetä taipaleesta. Jalkapallo on toki tärkeää, mutta nyt haluamme toivottaa Tomille onnea niiden aidosti maailman tärkeimipien asioiden äärelle. On arvostettavaa, että mies kantaa vastuunsa kotona ja ilmiselvää, että nyt tehty päätös on ainoa oikea, hallituksen edustaja Perttu Urponen kommentoi.

- Sen lisäksi, että kyseessä on harvinaisen hieno ihminen, niin Tomi on tehnyt joukkueen parissa fantastista työtä. Hän on luonut meille inspiroivan ympäristön ja polun, jota pitkin haluamme kulkea jatkossakin. Nyt Hämeenlinnan ja lähialueiden nuorilla pelaajilla on olemassa erinomainen vaihtoehto, jossa saada vastuuta ja kasvaa pelaajana seuraavalle tasolle. Nyt onkin ensiarvoisen tärkeää, että Tomin osaaminen ja urheilullinen näkemys saadaan jatkossakin valjastettua organisaation käyttöön ja se, että hänen seuraajansa kykenee jatkamaan tällä aloitetulla tiellä, Urponen jatkaa.

- Toistaiseksi joukkueen valmennuksesta vastaa Jussi Pellikka, apunaan Lauri Hakanen. Asiat ovat siinä mielessä hyvin, ettemme ole pakotettuja hätiköityihin ratkaisuihin. Uuden päävalmentajan olisi toki hyvä olla tiedossa kuitenkin viimeistään joukkueen talvilomaviikon (viikko 9) jälkeen, mutta tietenkin pyrimme löytämään asiaan ratkaisun jo ennen sitä. Haluamamme vaihtoehdot on kartoitettu, neuvotteluja on käyty ja niitä jatketaan tiiviisti, Urponen lupaa.

  • Hämeen Mökkimestarit