Ajankohtaista

FC Hämeenlinna onnittelee Hämeenlinnan Jalkapalloseuraa!

Julkaistu Maanantai, 27 kesäkuuta 2011 15:03

Euroopan Jalkapalloliiton (UEFA) hallitus valitsi kokouksessaan 17.6 Hämeenlinnan Jalkapalloseuran Vuoden 2011 Grassroots -seuraksi Euroopassa. Palkinto jaetaan vuosittain ja HJS sai seurakategorian ykköspalkinnon.

Palkinnon arvoa harva suomalainen jalkapallotoimija edes ymmärtää, sillä niin suuresta kunnianosoituksesta on kyse. UEFA:n jäseniä ovat eurooppalaiset kansalliset jalkapallon jäsenliitot, kaikkiaan 53 maata. HJS valikoitui ensin Suomesta ja sen jälkeen koko Euroopan Grassroots -seuroista ykköseksi.

Vuonna 1999 perustettu HJS on kehittynyt viime vuosina huimaavaa vauhtia ja tällä hetkellä HJS:n sinivalkoista pelipaitaa kantaa yllään yli tuhat junioria. HJS:n ja FC Hämeenlinnan yhteistyö on toiminut alusta asti hyvin ja tälläkin kaudella valkopaitojen riveissä pelaa kymmenen HJS:n kasvattia. Tulevaisuus näyttää vieläkin valoisammalta, sillä HJS:n nuorissa on tällä hetkellä useita huippulupaavia pelureita.

UEFAN Palkintoperustelut:

Hämeenlinnan Jalkapalloseura perustettiin 1999 kun neljä kaupungissa toiminutta seuraa yhdistyi. Seuran perustamisesta lähtien alueen nuorisotoiminta on kehittynyt merkittävästi. HJS tekee alueellaan erinomaista yhteistyötä muiden seurojen kanssa ja auttaa vahvasti omalla panoksellaan niitä kehittämään toimintaansa.

Seuran pelaajamäärä on kasvanut noin tuhanteen rekisteröityyn pelaajaan. Viime vuosien aikana myös pelaajakehityksen laatuun on panostettu vahvasti, mikä näkyy erityisesti seuran leikkimaailmaikäisten toiminnassa.

Kilpailullisen toiminnan lisäksi seurassa järjestetään laadukasta toimintaa myös niille pelaajille, jotka haluavat harrastaa kevyemmin. HJS on aktiivinen seura erityisryhmien ja harrasteryhmien toiminnassa.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura on malliesimerkki seuran Hyvästä Hallintotavasta käytännössä. Seuran toiminta on erinomaisesti suunniteltu ja Hämeenlinnassa on onnistuttu myös jalkauttamaan suunnitelmat toiminnan tasolle. Lisäksi seura on arvostettu ja tunnustettu yhteistyötaho kaupungin ja yhteistyökumppanien suuntaan.

  • Hämeen Mökkimestarit