Ajankohtaista

FC kiinnitti kovan kolmikon

Julkaistu Perjantai, 25 huhtikuuta 2014 16:02

FC Hämeenlinna on solminut sopimukset kolmen profiilipelaajan kanssa. Jere Suomalainen, 23, ja Mikko Kalervo, 28, jatkavat Valkoisissa ja uutena miehenä joukkueeseen liittyy maalivahti Juha Tuomi, 24.

Hyökkäyspäässä suureen rooliin kaavaillut Suomalainen ja Kalervo ovat pitkän linjan luottomiehiä FC Hämeenlinnassa. Kalervon debyytistä tulee tänä vuonna kuluneeksi kymmenen vuotta. Tilille on tuona aikana kertynyt pari ottelua Veikkausliigaa sekä yi 100 ottelua Ykköstä. Aiemmin keskikentällä ja puolustavissa rooleissa viihtynyt Kalervo luo nyt uraa hyökkääjänä ja luo vahvalla fyysisyydellään tiukan haasteen Kakkosen puolustuksille.

Kalervon tavoin paikallisen juniorimyllyn läpäissyt Suomalainen esiintyi ensimmäistä kertaa edustusjoukkueessa 2008. Ykkösessä otteluita ehti kertyä vyölle yli 70. Viime kausi Kakkosessa oli hyökkäyspään rooleissa viihtyvälle Suomalaiselle vallan mainio. Tuloksena oli 12 osumaa, kauden kruununa neljä osumaa yhteen otteluun paikallisvastustaja Härmän verkkoon.

Maalin suulle saapuva Juha Tuomi on puolestaan lahtelaisen juniorikoulun kasvatti. Vuosia FC Lahden edustusjoukkueen rinkiin kuulunut maalivahti sai tulikasteensa Veikkausliigassa 2008. Kaikkiaan Tuomi on pelannut 46 liigaottelua. Aivan tuntematon mies ei paikalliselle futisväelle ole kyseessä, sillä FC Hämeenlinnan ja FC Lahden yhteistyön vuosina 2009 ja 2010 Tuomi piipahti Hämeenlinnassa pelaamassa Ykköstä kolmen ottelun verran. Tuomelta löytyy kokemusta myös nuorisomaajoukkueiden paidasta.

- Miklu ja Jerry ovat kaikille tuttuja, enkä varmasti ole yksin, kun totean näitä sopimuksia odotetun aikalailla. Molemmille on kaavailtu valtaisaa roolia hyökkäyspelaamisessa. Miklun kasvoilta on talven aikana paistanut poikamainen riemu, kun kroppa on hyvän tekonurmen myötä pysynyt koko talven kasassa. Uskoisin, että edessä saattaisi olla jopa miehen uran paras kausi. Jere puolestaan näytti jo viime kaudella olevansa tähän sarjaan kova pyssy. Se nostaa toki odotuksia tälle kaudelle, maalimäärään odotetaan kasvua, päävalmentaja Jussi Pellikka luonnehti.

- Villen loukkaantuminen oli ikävä juttu, mutta onneksi saimme tilalle todella laadukkaan korvaajan. Tuomen kanssa käydyt keskustelut toivat ilmi sen, että tyyppinä hän sopii joukkoon mainiosti. Lisäksi tietysti se fakta, että kyseessä on nuoresta iästään huolimatta kokenut liigapelaaja. Toivottavasti Juha löytää meidän avullamme hetken kateissa olleen kipinän pelaamiseen ja saa uutta nostetta urallensa. Uskallan sanoa, että maalivahtiin emme tule kaatumaan, jutteli puolestaan joukkueenjohtaja Perttu Urponen.

Tehtyjen sopimusten myötä FC Hämeenlinnan joukkue on valmis. Toki tämä on suotavaakin, sillä sunnuntaina on ohjelmassa jo sarja-avaus, kun joukkue matkustaa Raumalle Pallo-Iirojen vieraaksi.

  • Hämeen Mökkimestarit