Ajankohtaista

Paten ja Arben paluu

Julkaistu Tiistai, 21 kesäkuuta 2011 15:08

FC Hämeenlinnan pelaajat valmistautuvat juhannukseen töiden merkeissä. Kauden ensimmäistä kotivoittoa tavoitteleva ryhmä saa vastaansa piristymisen merkkejä osoittaneen FC Espoon.

Viime kauden positiivisimpiin ilmestyksiin kuulunut FC Espoo uusiutui tälle kaudelle melkoisesti. Toistakymmentä pelaajaa jätti seuran, joukossa mm. ykköstykki Fidan Seferi. Tilalle on hankittu nuoria ja urallaan eteenpäin pyrkiviä pelaajia, joiden kehittämisestä vastaa uusi päävalmentaja Jussi Nuorela. Komean kansainvälisen uran pelaajan luonut Nuorela on kokenut joukkoineen kovia alkukauden otteluissa, kun hyviäkään esityksiä ei ole palkittu sarjapisteillä. Maanantai-iltana joukkue saavutti kuitenkin helpottavan avausvoiton kivikovan PK-35:n kustannuksella, ollen vielä selkeästi parempi, joten torstain otteluun lähdettäessä itseluottamus on vierailla varmasti kunnossa.

FC Espoon joukkueessa on hämeenlinnaiselle jalkapalloyleisölle tuttuja nimiä viime kauden miehistöstä. Jo viime kaudella aika-ajoin potentiaaliaan väläytellyt Shpetim Kamberi ja terrierimäinen Arber Istrefi vaihtoivat valkopaidan FC Espoon nuttuun ja ovatkin saaneet mukavasti vastuuta alkukaudesta. Muitakin kiinnostavia nimiä kannattaa pistää merkille. Alkukauden sivussa ollut Niko Perera muodostaa timanttisen toppariparin Lassi Luodon kanssa. Isäntien alakerran pitää olla lisäksi tarkkana liukkaan Claudio Matronen sekä kokeneen Kalle Vassen kanssa. Juuso Rantanen ja Samuel Carter ovat nuoresta iästään huolimatta pystyviä pelureita Ykkösen tasolle, joten on helppo todeta FC Espoon olevan sarjasijoitustaan parempi ryhmä.

Oulussa puolustuspelinsä kuntoon saanut FC Hämeenlinna katkaisi samalla reissulla kolmen ottelun tappioputkensa. Joukkueen käskijä Jussi Lempinen on varsin tietoinen Espoon kapasiteetista.

- Olen nähnyt FC Espoon pelaavan. Heidän pelitapansa on raikas, aktiivinen ja pelaava. Siellä on paljon nuoria maajoukkuetason pelaajia, jotka ovat menneet Nuorelan kouluun kehittymään. Nostan hattua sille, että FC Espoon pelitapa on juuri sellainen, joka kehittää ja vie nuoria lupauksia eteenpäin. Siihen kun lisätään muutama kokeneempi kaveri, kuten Luoto ja Perera, niin helppoa ei torstaina tule olemaan. Lisäksi kun otetaan huomioon se, että he ottivat ensimmäisen voittonsa maanantaina. Se tuo nuorelle ryhmälle varmasti kosolti energiaa otteisiin.

Lempinen tiedostaa ottelun merkityksen ja on korostanut sitä joukoilleen alkuviikon aikana:

- Meidän on voitettava kaksinkamppailut. Lisäksi puolustuspelaamiseemme on löydyttävä jalkoja, ettei prässimme mene vain perässä juoksemiseksi. Espoo liikuttaa palloa hyvin, joten töitä on sillä saralla tiedossa. Omassa pallollisessa pelaamisessa on oltava huolellinen, pallo on saatava nopeasti liikkeelle hyvällä syötöllä. Espoo saattaa nuoruuden vimmalla prässätä yli-innokkaasti, jolloin meille avautuu tilaisuuksia iskeä. Kaiken kaikkiaan meillä on edessä iso haaste, todella iso matsi. Olen markkinoinut matsia pelaajilleni alkukauden finaalina. Tästä voitto ja olemme taas raiteilla.

Takareittään potenut Ilpo Verno (kuvassa) palaa torstaina kehiin. Tiistain harjoitukset kesken jättäneen Jarno Eräsen pelaaminen on sen sijaan epävarmaa.

Tule sinäkin aloittamaan juhannuksen vietto kotimaisen huippufutiksen parissa. Ottelu alkaa Kaurialan stadionilla torstaina 23.6 kello 18.30 alkaen.

  • Hämeen Mökkimestarit