Ajankohtaista

Åbo tarjosi oppitunnin

Julkaistu Torstai, 26 kesäkuuta 2014 19:27

FC Hämeenlinna jäi vaille mahdollisuuksia Kakkosen Läntisen lohkon ottelussa Turussa torstai-iltana.

ÅIFK näytti jo ensiminuuteista lähtien, että tulossa on sangen hikinen iltapuhde. Valtaisalla tempolla otteluun lähteneet turkulaiset olivat alkuvihellyksestä saakka kentällä vieraitaan edellä jokaisella osa-alueella. Avausmaaliakaan ei tarvinnut kauaa odotella, sillä ensimmäinen kulmapotku tuotti tuloksen. Vaaralliseksi tiedetty Mikael Liespuu oli jätetty täysin vartioimatta vitosen rajalle paikkaan, josta taitava pääpelaaja ei erehtynyt. Ensimmäinen vartti oli sellaista karusellia, jollaiseen ei hämeenlinnalaiset ole hetkeen joutuneet.

Toista maalia saatiin odotella vahvasta hallinnasta huolimatta 24. minuutille, mutta se oli sitten sitäkin kauniimpi. Dardan Sadiku lähetti Riku Sjöroosin läpiajoon oikealta laidalta. Sjöroos puolestaan tarjoili leivoksen vielä tyhjän maalin eteen Kevin Kauberille, jolla oli helppo työ viimeistellä isäntien johto. Kolmannen kerran heilahti parikymmentä minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa tultiin turkulaisista katsottuna vasemman laidan kautta. Joni Mäkinen tunkeutui vahvasti boksiin ja löysi Sjöroosin vapaasta paikasta. Hämeenlinnalaisittain armahtava taukovihellys tuli 3-0-lukemissa.

Latvanen kruunasi synkän illan

Kotijoukkue oli hallitsevampi osapuoli myös ottelun toisella puolikkaalla. Muutamista laadukkaista maalipaikoista ei kuitenkaan puiden väliin osuttu. Etenkin Kauber ja Alban Ferati janosivat osumia lyödyn Hämeenlinnan kustannuksella. Keskialueella mainion pelin pelannut Niklas Blomqvist rytmitti peliä siihen tahtiin, ettei vierailla ollut eväitä viritellä kirivaihdetta silmään. Pyristelyt kilpistyivät viimeistään Åbon laadukkaaseen topparipariin.

Ilta olisi ollut riittävän ankea ilman 70. minuutilla tapahtunutta Aleksi Latvasen ulosajoa. Latvanen turhautui keskialueella Blomqvistin repimiseen ja huitaisi itselleen ansaitun punaisen kortin ja kahden ottelun pelikiellon. Vastaava kohtalo ei ollut lopussa kaukana ylikierroksille kuumentuneella Omid Musawillakaan, mutta Musawin saldona oli onneksi ainoastaan keltainen kortti.

Heikko esitys palautti Raumalta makoisat pinnat hakeneet hämeenlinnalaiset tylysti maan pinnalle. Putoamisviivan alla majaileva joukkue kaipaa kipeästi lisäpisteitä. Seuraava mahdollisuus tuleekin onneksi jo kuluvan viikon sunnuntaina, kun Seinäjoen Kerho 07 saapuu Kaurialaan kello 17.00 alkavaan otteluun.

  • Hämeen Mökkimestarit