Ajankohtaista

Tehokas VIFK kuittasi pisteet

Julkaistu Sunnuntai, 20 heinäkuuta 2014 19:32

FC Hämeenlinna sai sunnuntai-iltana Kaurialassa vieraakseen sarjajohdossa porskuttavan VIFK:n.

Avausjakso alkoi tasaisissa merkeissä. Ensiminuutit mentiin tarkasti tunnustellen, eikä tilanteilla juhlittu. Ottelun ensimmäinen huippupaikka avautui kotijoukkueen Juho Saariselle, joka pääsi tälläämään 8 metristä Jere Suomalaisen sivuvaparin jälkeen. Saarisen laukauksessa oli kuitenkin enemmän voimaa kuin tarkkuutta ja pallo päätyi avopaikasta korkeushyppypaikalle.

14. minuutilla koitti vieraiden ensimmäinen tilaisuus. Tarkka keskitys oikealta löysi Males Lombon rintakehän rankkarialueen sisältä. Väkivahva Lombo kampesi itsensä Jami Kyöstilän estelyistä huolimatta vetopaikkaan ja tinttasi Joman voimalla etuylänurkkaan. Valkoisten musta hetki jatkui vielä pari minuuttia sillä seurauksella, että peli oli 0-2. Lombo haastoi Eero Auvista Hämeenlinnan vasemmalta laidalta sillä seurauksella, että Auvinen joutui rikkomaan. Avustava erotuomari tulkitsi rikkeen tapahtuneen boksin ulkopuolella, mutta Lassi Siukkola oli tuomiossaan armoton ja määräsi pallon täplälle. Viimeistelyn hoiti Andreas Strandvall kauden yhdeksännellä osumallaan.

Avausjakso jatkui tasaisena todellisen kylmän suihkun jälkeen, mutta erityisiä vaaranpaikkoja ei nähty. Kotijoukkueen parhaat tilaisuudet avautuivat laidallaan pirteästi pelanneelle Suomalaiselle, mutta laukaukset eivät verkkoon saakka löytäneet. Vieraiden Strandvall toimitti sen sijaan pallon vielä kertaalleen kotijoukkueen maaliin, mutta paitsioasemasta. Taukoa lähdettiin viettämään 0-2-lukemissa.

Taistelua ei palkittu

Kotijoukkue marssi tauolta kentälle pikainen kavennus mielessään. 49. minuutilla oli tulla tupaan kaikkea muuta, kun Travis Cantrell pääsi kuin varkain nokikkain Immosen kanssa. Pallo lipui kuitenkin niukasti takatolpan ohi. Viisi minuuttia myöhemmin Aleksi Topinoja nousi korkeimmalle Auvisen vapaapotkuun, mutta pusku suuntautui yli. 62. minuutilla Aleksi Latvanen tarjoili Mikko Kalervolle namupaikan boksiin, mutta viimeisenä vastassa ollut maalivahti Johannes Ström venyi paraatipelastukseen.

Seuraavasta tilanteesta FC Hämeenlinna kuittasikin sitten ansaitun kavennuksen. Irtopallo pomppi 18  metriin Juho Saariselle. Saarisen roikotus nousi puolustajan kautta yli vastaan hiipineen Strömin aina verkkoon saakka. Kavennus toi roppakaupalla uskoa Valkoisten tekemiseen ja paine siirtyi yhä vahvemmin vieraspäätyyn. 71. minuutilla avausjaksolla loukkaantumisen takia vaihtoon nilkuttaneen Niilo Mäenpään kaksoisveli Aapo pääsi yrittämään boksin takaosasta Auvisen hyvän keskityksen jälkeen, mutta askelmerkit eivät osuneet viimeistelyä ajatellen.

Viisi minuuttia tästä oli Suomalaisen vuoro. Kalervo jatkoi Immosen pitkän avauksen linjan taa kirmanneelle Suomalaiselle, mutta veto jäi piippuun. Seuraavaakin paikkaa oli rakentamassa Suomalainen. Tällä kertaa Harri Suhonen jatkoi Jerryn kulmapotkun niukasti takakulman ohi. 83. minuutilla vaasalaisille avautui paikka naulata ottelu, mutta Hugo Villför ohjasi Lombon maukkaan keskityksen maalin yli.

Jännitettävää riitti loppuun saakka. Lisäajalla Hämeenlinna rakensi erikoistilanteista muutaman maukkaan tilanteen, mutta marginaalit olivat epäsuotuisat loppuun saakka. Etenkin Lombon viime hetkien ulosajon jälkeen näytti hetken siltä, että tasoitus kaivetaan vaikka väkisin. Käsittämättömän lyhyen lisäajan minuutit kuluivat kuitenkin tuskastuttavan nopeasti ja tyytyminen oli jälleen kerran tappioon niukimmalla mahdollisella tavalla.

- Hyvä taistelu pojilta tänään, mutta nyt ei pomppinutkaan. Kaksi hävittyä kaksintaistelua avausjaksolla jättivät meidät hankalalle takamatkalle, mutta loimme kyllä riittävästi paikkoja pelin kääntämiseen. Jos jatkamme toisen jakson kaltaisella ilmeellä, haemme Maskusta perjantaina kolme pistettä, tuumaili kotijoukkueen päävalmentaja Jussi Pellikka.

  • Hämeen Mökkimestarit