Ajankohtaista

FC Hämeenlinna vahvistaa rivejään

Julkaistu Torstai, 31 heinäkuuta 2014 12:14

Heikkoa kautta Kakkosessa pelaava FC Hämeenlinna on tehnyt loppukauden kattavat sopimukset hyökkäävän keskikenttäpelaajan Chijioke Ibekwen, 23, sekä maalivahti Sergei Lepmetsin, 27, kanssa.

Viikon verran harjoituksissa mukana ollut Ibekwe on syntyjään Kamerunista, mutta taskusta löytyy myös Nigerian passi. Kansainvälisiä otteluita "Sisu" on päässyt maistelemaan Kamerunin alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa. Kevään Ibekwe vietti kotimaassaan pelaten, mutta viime kuukaudet hän on harjoitellut Ykkösen AC Oulun mukana Nopeajalkainen pelaaja vakuutti valmennusjohdon loppukauden mittaisen sopimuksen arvoisesti.

- Sisu on pelaajatyyppi, joka meiltä on puuttunut. Hän liikkuu todella aktiivisesti ja on jatkuvasti pelattavissa. Pallon saatuaan hän pyrkii pelaamaan sitä ensisijaisesti eteenpäin. Kaiken lisäksi kyseessä on todella urheilullinen ja sympaattinen tyyppi, päävalmentaja Jussi Pellikka analysoi.

Maalin suulle saapuva virolainen Sergei Lepmets on mielenkiintoinen tapaus. Tällä kaudella 17 ottelua Viron Meistriliigan Trans Narvassa pelannut 190-senttinen torjuja kuuluu Viron eliittitorjujiin. A-maaotteluita ei vyöllä ole, mutta hän oli päättyneissä MM-karsinnoissa maajoukkueen mukana kahdessa ottelussa syksyllä 2012. Lepmets loi kolmen kauden ajan uraa Romanian liigassa, mutta palasi täksi kaudeksi kotoiseen Meistriliigaan. Nuorisomaajoukkueissa Lepmets on esiintynyt 18 kertaa.

- Maalivahtihankinta herättää varmasti keskustelua. Nuori Immosen Joonas on pelannut todella hyvin ja on yllättänyt kaikki varmasti positiivisesti. Sergein hankinnalla haluamme osin suojella Joonasta, sillä iso vastuu putoamiskamppailussa yhdistettynä Akatemian otteluihin voi olla nuorelle pelaajalle kova paikka, Pellikka summaa.

- Sergei on ammattimies. Tämän tason veskarin saamisessa Suomen Kakkoseen on oltava ajoitukset kunnossa ja hieman tuuriakin. Meillä on Tallinnan päässä hyvä kontakti, jota kautta tämä homma mahdollistui. Varmasti kaveri, jota Veikkausliigan joukkueidenkin kannattaa pitää loppukauden ajan silmällä, Pellikka hehkuttaa.

Ibekwe ja Lepmets ovat pelikelpoisia aikaisintaan kansainvälisen siirtoikkunan auettua 6.8. FC Hämeenlinna kohtaa samana päivänä vierasottelussa TPV:n. Paperiasiat pyritään saamaan tuohon otteluun kuntoon. Kaksikon lisäksi loppuviikosta riveihin liittyy näillä näkymin vielä yksi hyökkääjä. Kolmannen uuden vahvistuksen kohdalla on mahdollista, että debyytti tulee jo sunnuntaina Sporting Kristinaa vastaan.

  • Hämeen Mökkimestarit