Ajankohtaista

Valkoiset viimeiselle matkalle

Julkaistu Lauantai, 27 syyskuuta 2014 21:01

FC Hämeenlinna matkustaa sunnuntaina murheellisen kautensa viimeiselle vierasmatkalle. Sarjan jumbofinaalissa isäntänä toimii FC:n tavoin kolmoseen syöksyvä Sporting Kristina.

FC Hämeenlinnan kausi on ollut suorastaan katastrofaalinen. Ennen kautta tuskin kukaan olisi veikannut, että tällä joukkueella olisi mahdollista tippua sarjaporrasta alemmas. Nyt mahdottomasta on kuitenkin tehty mahdollinen, kun pitkään viritettynä ollut giljotiini laukesi lopulta jo hyvissä ajoin ennen sarjan päättymistä. Jossitella voi aina, mutta kylmä totuus on kuitenkin se, että sarjataulukko ei tälläkään kertaa valehtele. Sarjasta tippuvat kaksi huonointa joukkuetta.

Kotijoukkue Sportingin lähtö on ollut selvää jo alkukaudesta. Pahasti viime kauden jälkeen hajonnut joukkue on kuitenkin taistellut miehekkäästi rajallisesta materiaalistaan huolimatta, eikä varsinaisia romahduksia ole nähty. Ammattiylpeydestä kertoo myös kuntopuntari, sillä Sporting on voittanut kaksi edellistä otteluaan. Kaksikon keskinäisissä kohtaamisissa Sporting on ollut vahvasti kuskin pukilla, voittaen molemmat keskinäiset kohtaamiset.

FC Hämeenlinna ei saanut missään vaiheessa kunnon kirivaihetta päälle. Kuntopuntarissa ryhmä on viimeisenä, vaikkakin edelliskierroksella Kaurialan yleisö sai maistella harvinaista herkkua Maskun kaaduttua Kaurialassa 3-1-lukemin. Voitto oli ensimmäinen edelliseen kuuteen otteluun. Kahdessa viimeisessä ottelussa ei panosta ole, mutta voitokas päätös kaudelle voisi toimia edes jonkinlaisena kiitoksena ja anteeksipyyntönä sarjan parhaan ja uskollisimman faniryhmän suuntaan.

 

  • Hämeen Mökkimestarit