Ajankohtaista

Maali- ja pistetili auki

Julkaistu Keskiviikko, 20 toukokuuta 2015 16:25

Valkoisten härkäviikon kaksi keskimmäistä peliä pelattiin torstaina ja maanantaina, tuloksena tappio, tasapeli ja kauden avausmaali.

FC Hämeenlinna onnistui avaamaan maalitilinsä Kutosessa viimeviikon torstaina, kauden kolmannessa pelissä, mutta joutui silti palaamaan Iittalasta 2-1 tappio niskassaan IPa/2:lle. Valkoisten suurimmaksi ongelmaksi muodostunut maalinteko takkusi yhä pahasti, kun joukkue kohtasi Tervakosken Pato/2:n Pullerilla viime maanantaina, mutta vastustajan jäädessä myös nollille avasi FC Hämeenlinna vihdoin pistetilinsä 0-0 tasapelin myötä.

IPa/2-FC Hämeenlinna 14.5.

Iittalassa 14.5. pelatussa ottelussa FC Hämeenlinna lähti jahtaamaan kauden avausmaalia, mutta maalinteon sietämätön keveys vaivasi Valkoisten kärkimiehiä edelleen. Yksinäisenä hyökkääjänä aloittanut Mehmet Yabalak väläytteli nopeuttaan pariin kertaan heti ottelun alussa ja pääsikin ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana sekä laukomaan että puskemaan hyvästä paikasta, mutta veto suuntautui maalin ohi ja puskun IPa-puolustus siivosi kulmaksi.

Iittalalaiset ottivat pelin hallintaansa hyvin nopeasti tämän jälkeen, ja FC:n maalilla Riku Kemppinen sai olla valppaana jatkuvasti isäntien hivuttautuessa koko ajan lähemmäksi maalintekoa.

Vartin pelin jälkeen nähtiin kuitenkin Valkoisten ehkäpä pelin paras tekopaikka, kun Patrick Vilenius pääsi karkaamaan IPa-puolustukselta, mutta läpiajon päättänyt laukaus meni vähän ohi maalin. Tähän valitettavasti loppuivat vierailijoiden mainitsemisen arvoiset maalintekopaikat, ja Kemppisen maalilla alkoi tapahtua yhä tiiviimpään tahtiin. Kahdenkymmenen peliminuutin molemmin puolin sai IPa hyvää painetta Valkoisten päätyyn ja pitkän rajaheiton jälkeen isännät jo kolisuttelivat ylärimaa, sekä pääsivät ensimmäistä kertaa kunnolla testaamaan Kemppistä, mutta tuloksena ainoastaan kulmapotku. Se osoittautuikin vaaralliseksi, sillä kehnon purkupallon jälkeen lähtenyt veto meni vain aavistuksen ohi maalin.

Ottelu jatkui isäntien komennossa, mutta todelliset huippupaikat saivat odottaa aivan ensimmäisen jakson loppuminuutille. Sitä ennen molemmat joukkueet saivat muutaman kohtalaisen vedon maalia kohti ja varsinkin isännät tukun vähemmän laadukkaita vetoja ohi maalin.

Simo Välimäki katseli jo kelloaan ja mietti lisäajan pituutta, kun IPa:lle tarjoutui kaksi aivan avopaikkaa lähteä tauolle 1-0 lukemissa. Kova veto suuntautui kuitenkin Kemppisen ulottuville ja tämän onnistui torjua pallo eteensä. Irtopallossa rikollisen vapaana ollut IPa-hyökkääjä pääsi puskemaan irtopallon kohti aivan avointa maalia, mutta niin vain Kemppinen venytti jalkansa puskun eteen ja hämeenlinnalaisten maali varjeltui kuin ihmeen kaupalla.

Toisen jakson ensimmäiset minuutit olivat olleet Valkoisille vaikeita kahdessa ensimmäisessä pelissä, eikä kolmaskaan tehnyt poikkeusta. Nyt vain joukkue maksoi kovan hinnan velttoilustaan, sillä IPa paukutti kaksi maalia heti toisen puoliskon alkuun. Ensimmäinen syntyi maalinedusta-hässäkästä huonon purun jälkeen kun isäntien Miro Kuokka pääsi laittamaan pallon pussiin parista metristä. Toinen maali syntyi vain muutama minuutti edellisestä, kun Valkoisten maalipotkuun ei ollut kuin punapaitaisia menijöitä, pallo nopeasti laitaan ja sieltä matala keskitys takatolpalle, josta pallon komeasti sisään liukui Aleksi Rikassaari.

Nopeat takaiskut lamaannuttivat vieraiden pelin täysin ja isäntien 3-0 osuma oli huomattavasti lähempänä, kuin edes vieraiden pääsy kunnon tekopaikkaan. Ottelun lopussa IPa nosti jo jalkaa kaasulta, mutta silti taaskaan kunnon loppukiristä ei ollut tietoakaan FC:n leirissä. Lopulta 2-1 kavennus syntyi vain minuutti ennen loppua, kun Mehmet Yabalakin yllättävä kaukoveto leijaili yli IPa-maalilla muuten hyvin pelanneen Timo Linnan, mutta osuma jäi laihaksi lohduksi vierasjoukkueelle ottelun päätyttyä noihin 2-1 lukemiin.

FC Hämeenlinna - Pato/2 18.5.

Viime maanantaina Pullerilla nähtiin todella sisuuntunut valkopaitainen joukkue. Heti ottelun alusta oli nähtävissä että joukkue lähti hakemaan vain voittoa, kun vastaan asettui nuorista pelimiehistä koostunut Pato/2. Pelikello oli hädin tuskin ehtinyt toiselle peliminuutille, kun kärkeen siirretty Matti Mäkynen pääsi yksin läpi, mutta koko päivän sateen armoilla ollut Pullerin liukas nurmi teki tepposet ja pallo karkasi maalivahdille ratkaisevalla hetkellä.

Viitisen minuuttia myöhemmin kotijoukkue pelasi pallon hienosti vasempaan laitaan josta Stepan Arkhipov keskitti maalille, mutta Mehmet Yabalakin pusku suuntautui ohi maalin. Sama mies oli hetkeä myöhemmin jälleen pahanteossa, mutta vieraiden maali varjeltui. Mäkysen vapaapotku paristakymmenestä metristä suuntautui ohi ja Yabalakin vedon Pato-puolustus siivosi maaliviivalta kulmaksi. Ensimmäisen jakson paras paikka siunaantui juuri hyvällä pelipäällä olleelle Yabalakille, kun tämä pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta harhautettuaan ensin pakin ja sitten maalivahdin, meni laukaus vain muutaman sentin ohi takatolpan.

Puoliaikaan asti Valkoiset hallitsivat peliä suvereenisti ja pitivät palloa, mutta muita huippupaikkoja joukkueelle ei enää tullut joten tauolle lähdettiin maalittomassa 0-0 tilanteessa.

Valkoisten perisyntinä ollut kehno toisen jakson alku loisti tällä kertaa poissaolollaan, sillä isännät jatkoivat siitä mihin jäivät avausjaksolla. Alle minuutti toista jaksoa oli pelattu kun Matti Mäkysen vapaapotkun Pato-maalivahti Elias Lehtola torjuu mutta Patrick Zucchettin veto irtopalloon nousee yli maalin. 50 minuuttia oli pelattu kun Pato sai ottelun ainoaksi jääneen vetonsa kohti maalia, kun löysä vapari suuntautui liian lähelle Antti Viimania ja tällä oli helppo työ torjua pallo väljemmille vesille.

Pallonhallinta pysyi kotijoukkueella, mutta kehno viimeistely esti jälleen kerran maalien synnyn. Antti Kukkulan kova kaukoveto meni ohi maalin. Yabalakin ja Mäkysen vedot menivät päin maalivahtia. Mäkysen vapaapotku päin maalivahtia. Yabalakin pusku ohi.

Lista hukatuista maalipaikoista jäi todella pitkäksi ja KylVe-pelin pahat muistot meinasivat taas konkretisoitua päästettyyn maaliin, kun vain viisi minuuttia ennen loppua Pato sai loistavan paikan tehdä avausmaali. Sivuvapari kiersi komeasti oman pelaajan päähän mutta pusku suuntautui onneksi vähän yli maalin. Pelin viimeiset minuutit FC painosti hullun lailla ja niin usein puuttunut loppukiri oli tällä kertaa todella raivoisa, mutta sitä kuuluisaa palkintoa se ei vain tuottanut. Mikko Långvik puhalsi ottelun päättyneeksi, ja vaikka maaliton tasapeli jäikin selvästi harmittamaan pelaajia, otettiin kauden ensimmäinen piste kentän laidalla hyväksyvästi vastaan.

Joukkueen varakapteeni Jesse Kumpulainen oli tyytyväinen kauden avauspisteeseen:

"Kyllä pistetilin avaaminen lämmittää, tottakai. Muutama niukka tappio alla ja tähän peliin lähdettiin todella kovalla asenteella. Saatiin sitäkautta pallonhallintaa ja sen seurauksena paikkoja tehdä useampikin maali. Harmi ettei tehty tänään yhtäkään, sillä oltiin selkeästi parempi joukkue."

Laitapakin tontilta komennuksen keskikentän pohjalle täyttämään Jukka Nirkon kokoista aukkoa tuli Kumpulaiselle yllätyksenä, mutta mies hoiti tonttinsa mallikkaasti:

"No olihan se kieltämättä vähän outo pelipaikka, en ole varmaan junnuvuosien jälkeen siinä pelannut. Alussa oli vähän hankalampaa, mutta Harmoisen Hannu jeesasi hienosti vieressä ja kyllähän se lähti siitä sujumaan kuin itsestään. Ei sitä siinä pelin tiimellyksessä enää kerinnyt sen kummemmin miettimään. Pekka (valmentaja Mäkynen) sanoi edellisen pelin jälkeen että pelaajistoa hieman vaihdellaan peleittäin ja esim. Nirkko oli tänään huilivuorossa, joten jonkun piti tuolle paikalle mennä ja kun käsky siihen kävi niin silloin siihen mennään. Nyt on pistetili avattu, joten eiköhän Lopelta lähdetä hakemaan ensimmäistä täyttä pistepottia."

FC Hämeenlinna matkustaa Lopelle huomenna torstaina ja seuraava kotiottelu Pullerilla on sunnuntaina 31.5. klo 19 jolloin vieraaksi saapuu FC Vihniö Voima Hauholta.

FUTIS ON PARASTA PAIKAN PÄÄLLÄ!

  • Hämeen Mökkimestarit