Ajankohtaista

Pohjanoteeraus Launosen hiekalla

Julkaistu Perjantai, 29 toukokuuta 2015 16:05

FC Hämeenlinna vieraili torstaina Lopella ja pelasi siellä Launosen hiekkakentällä kauden huonoimman ottelunsa. Loppulukemiksi kirjattiin isäntäjoukkue FC Lopelle ansaittu 5-2 voitto.

Vierailijoiden lähtökohdat otteluun olivat hankalat kun koko alkukauden loistanut toppari Patrick Zucchetti oli reissusta sivussa ja hänen toppariparikseen nousseen Riku Kemppisen peli päättyi nivusvaivoihin jo alkuminuuteilla. Olosuhteiden pakosta FC kierrätti topparin tontilla ottelussa peräti viittä pelaajaa, mikä on kaikkea muuta kuin ideaalitilanne. Tappiota ei voi silti vyöryttää pelkästään oudon alustan ja muutamien poissaolojen syyksi, sillä valkopaitojen asenne ja tilannekovuus oli kaukana siitä mitä on alkukauden muissa otteluissa nähty.

Aivan alkuminuuteilla ottelu oli kuitenkin FC Hämeenlinnan hallussa ja kaikki näytti hyvältä. Joukkue otti pallonhallinnan itselleen ja onnistui luomaan muutamia tekopaikkoja. Avausmaalistakin vastasi vierasjoukkue. Hyvän nousun tehnyt laitapuolustaja Vili Selenius lähetti mainion keskityspallon maalille, jossa Lamin Sanneh oli odottamassa ja laukoi pallon pompun kautta maaliin. Valkoisten kauden ensimmäisen johto-osuman jälkeen ote alkoi pikkuhiljaa valumaan kotijoukkue Lopelle. Tasoitusmaali syntyi kun hämeenlinnalaiset hölmöilivät pallon omassa päässä isännille. Maalivahti Antti Viiman onnistui torjumaan läheltä tulleen loppilaishyökkääjän laukauksen, mutta hänen epäonnekseen pallo kimposi torjunnasta suoraan Lopen Petri Liliuksen kautta maaliin. Kului vain muutama minuutti tästä kun Loppi pääsi pelaamaan pallon hyvällä poikittaissyötöllä boksissa pallon Liliukselle, joka sijoitti ykkösellä pallon takaylänurkkaan ja lukemiksi kirjattiin 2-1. Näissä lukemissa mentiin myös tauolle, loppilaisten tuhlattua vielä muutaman tekopaikan.

Toiselle jaksolle valkopaidat tulivat taas uudella ilmeellä ja lähtivät kääntämään ottelua vielä itselleen. Jakso ei kauaa ehtinytkään vanheta kun peli oli tasan. Pallo juonittiin kärkimies Eetu Alholle, joka tykitti sydämensä kyllyydestä pallon maalin perukoille lähietäisyydeltä. Ikävä kyllä avausjakson käsikirjoitus alkoi toistaa itseään myös toisella puolikkaalla ja ote siirtyi vähitellen Lopelle. Viiman heittäytyi maalillaan Launosen samettiselle alustalle muutamaan otteeseen ja onnistui torjumaan joitain isäntien lähentely-yrityksiä. Loppilaisten karkaamista lopulta selvään voittoon hän ei kuitenkaan pystynyt estämään. Voittomaali syntyi kun Lopen hyökkääjä irtosi läpiajoon, Viiman ehti vain puolittain vastaan ja loppilainen sijoitti pallon varmasti maaliin. Hetkeä myöhemmin Lopen hyökkääjä pääsi vaparin jälkitilanteesta nakuttamaan pallon ensin ylärimaan ja jatkoi sitten suoraan ilmasta oman reboundisa maaliin ja lukemat ratkaisevan tuntuisesti 4-2:een. Aivan loppuminuuteilla Petri Lilius viimeisteli vielä tyylikkäästi hattutemppunsa karattuaan läpiajoon, hassuteltuaan ohi boksin ulkopuolelle vastaan sännänneen Viimanin ja kuljetettuaan pallon pömpeliin.

Matsista ei FC Hämeenlinnan osalta jäänyt paljoa jälkipolville kerrottavaa ja se halutaan unohtaa mahdollisimman nopeasti. Kuluneen viikon aikana FC on päässyt pitkästä aikaa kunnolla treenaamaan pelitahdin hieman rauhoituttua.

Seuraava peli pelataan sunnuntaina. Tuolloin Valkoisten kotistadion Pulleri 2:lle vierailijaksi saapuu FC Vihniö Voima Hauholta. Ottelu alkaa kello 19.00.

FUTIS ON PARASTA PAIKAN PÄÄLLÄ!

  • Hämeen Mökkimestarit