Ajankohtaista

FC Hämeenlinna kahdesti tositoimissa Pullerilla

Julkaistu Perjantai, 12 kesäkuuta 2015 15:14

Valkoisten kausi jatkui kahdella Pullerilla pelatulla ottelulla. Tuloksena tappio Vihniö Voimalle 0-2 ja 2-2 tasuri Härmä/2:n kanssa.

Su 31.5. FC Hämeenlinna - FC Vihniö Voima 0-2 (0-1)

Viime sunnuntaina FC Hämeenlinnan vieraaksi saapui FC Vihniö Voima Hauholta. Ottelu alkoi Valkoisten kannalta ikävällä tavalla kun ensi minuuteilla toppari Patrick Zucchetti rikkoi Vihniön pelaajaa rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Toni Hämäläinen sijoitti rankkarista pallon kylmänviileästi alanurkkaan ja vei hauholaiset johtoon. Muita maaleja ei avausjaksolla nähty molempien joukkueiden viimeistelyn ontuessa pahasti. Lähimpänä maalintekoa oli valkopaitojen Mehmet Yabalak, jonka sijoitus puolittaisesta läpiajosta osui tolppaan ja Vihniön Juuso Vilska onnistui Juho Kraftin hätistelyistä huolimatta siivoamaan karat väljemmille vesille.

Toinen jakso oli ylittänyt jo puolivälin kun nähtiin ottelun ratkaisu. Vihniön kapteeni Janne Rantti karkasi läpiajoon, maalivahti Antti Viiman syöksyi vastaan ja torjui Rantin laukauksen aivan Pulleri 2:n olemattomaksi haihtuneen 16-alueen rajan tuntumassa. Tuomari Roope Vainio puhalsi pilliinsä sen merkiksi, että Viiman olisi pelannut palloa kädellään alueen ulkopuolella, ja torikokous oli valmis. Lopulta Rantti pääsi asettumaan pallon taakse 16 metrin päähän maalista. Tarkkaakin tarkempi kuti leijaili muurin yli tolpan vierestä maalin perukoille ja Vihniö siirtyi 2-0 johtoon.

Pieni toivonkipinä Valkoisille vielä syttyi kun ottelun avausmaalin viimeistellyt Toni Hämäläinen ajettiin toisella keltaisella kortilla ulos kentältä, mutta ylivoimalla pelatessaankaan hämeenlinnalaiset eivät saaneet kunnon loppukiriä aikaiseksi ja pisteet matkasivat Hauholle.

Ke 3.6. Härmä/2 - FC Hämeenlinna 2-2 (2-0)

Kanta-Hämeenlinnan Kutosen herruudesta väännettiin ensimmäisen kerran viime perjantaina kun sarjaa puhtaalla pelillä johtanut Härmä/2 isännöi avausvoittoaan edelleen metsästävää FC Hämeenlinnaa Pullerilla. Valkopaidat olivat saaneet otteluun kaksi uutta vahvistusta jotka päävalmentaja Pekka Mäkynen laittoi suoraan avaukseen.

Sateisessa kelissä pelattuun otteluun isäntäjoukkue sai salama-alun kun kuuden minuutin kohdalla Härmä vyörytti hyökkäystään vasenta laitaa pitkin. Elmeri Vappula antoi syötön eteenpäin Jonni Sillanpäälle joka sijoitti pallon takakulmaan ohi Antti Viimanin. Kotijokkue lisäsi johtonsa 2-0:aan vain hetkeä myöhemmin. Tällä kertaa viimeistelyssä onnistui Eetu Kivistö. Valkopaidat alkoivat pikkuhiljaa päästä peliin mukaan jakson lopulla, mutta hyviin tekopaikkoihin ei yrityksistä huolimatta päästy. Tauolle mentiin näin Härmän johtaessa 2-0.

Toisella jaksolla peli jatkui siitä, mihin se ensimmäisen lopussa jäi. FC alkoi pikkuhiljaa saamaan juonesta kiinni Härmän peluuttaessa kovalla rotaatiolla lähes koko pelaajistoaan. Valkoiset saivat pallon toimitettua jakson alkupuolella maalille ja pelaajat olivat jo varmoja että pallo kävi maalinedustahässäkän jälkeen maalissa, mutta tuomari Mikko Långvik antoi pelin jatkua. Palkinto saatiin lopulta 67 minuutin kohdalla kun toinen valkoisten uusista kasvoista, Frankelson Barreto Da Silva, pääsi tuikkaamaan pallon vihreiden miesten maaliin. Pöytäkirjaan maali merkittiin kuitenkin omaksi maaliksi, joten Silvan ensimmäinen virallinen maali jää vielä odottamaan itseään.

Maalista valkoiset saivat aivan uuden vaihteen päälle ja pallo toimitettiinkin lähes heti perään Härmän päätyyn ja toinen valkoisten uusista hyökkääjistä, Ibrahim Mohammed, veti pallon tolppaan. Tasoitusmaali näki päivänvalon 70 minuutin pelin jälkeen kun Mohammed osui tällä kertaa tolppien väliin 2-2 tasoituksen arvoisesti. Kotijoukkue meni tasoitusmaalista selvästi lukkoon ja pelin loppu oli hyvin valkoisten hallussa ja voittomaalikin oli hyvin lähellä kun lopussa pallo toimitettiin vihreiden maaliin. Tällä kertaa Långvikin käsi oli kuitenkin pystyssä paitsion merkiksi.

Peliesitys oli rohkaiseva mutta edelleen voittosarake jäi osoittamaan nollaa pelin päättyessä lukemiin 2-2.

Seuraavan kerran valkoiset ovat tulessa jo tänään perjantaina kun Akaalainen FC Mietokastike tulee vierailulle. Ottelu alkaa kello 19:30.

FUTIS ON PARASTA PAIKAN PÄÄLLÄ!

  • Hämeen Mökkimestarit