Ajankohtaista

Kausi 2015 ylitti puolivälin

Julkaistu Keskiviikko, 22 heinäkuuta 2015 17:38

Valkoisten kausi ylitti puolivälin. Seuraavassa tarjoamme katsauksen kolmeen edelliseen otteluun joista tuloksena oli kaksi voittoa ja tappio.

12.6. FC Hämeenlinna - FC Mietokastike 3-1 (2-0)

Kauden ensimmäiset kolme pistettä oli tosiasia, kun Valkoiset isännöivät ennakkoon ajateltuna vahvaa FC Mietokastiketta Pullerilla. Voitto oli pelitapahtumiin nähden jokseenkin ansaittu, mutta helpolla se ei todellakaan tullut.

Valkoiset ottivat pelin alussa heti vastustajan pihteihinsä halliten palloa ja luoden kelpo maalintekopaikkoja. Yksi näistä paikoista tuotti tulosta ottelun alkuvaiheessa, kun Jesse Kumpulainen murtautui 10. peliminuutilla oikealta laidalta lähelle vastustajan maalia ja tarjosi millintarkan syötön maalin edessä kärppänä olleelle Antti Kukkulalle jolla oli helppo työ viimeistellä kauden ensimmäinen maalinsa villien tuuletusten kera.

2-0 -maali näki päivänvalon 15 minuuttia myöhemmin Eetu Alhon päästessä livahtamaan laidalta karkuun. Mietokastikkeen maalivahti sai laukausyrityksen torjuttua, mutta tilannetta seuranneesta hässäkästä pääsi Matti Mäkynen tuikkaamaan pallon vastustajan verkkoon maalaten niin ikään ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Hallinnasta ja maaleista huolimatta kotijoukkueen puolustus oli ajoittain isoissa vaikeuksissa. Erityisesti toisen maalin jälkeen kotijoukkuetta näytti vaivaavan jonkinlainen hyvänolontunne ja vastustaja pääsikin kohtuuttoman usein murtautumaan linjan läpi nokikkain maalivahti Antti Viimanin kanssa. Viimanin reaktiotorjunnat olivat kuitenkin jälleen rautaa, tämän estäen parikin varmalta tuntuvaa maalipaikkaa. Puoliajalle matkattiin näin siis 2-0 -lukemissa.

Vastustajan selkäranka saatiin katkaistua heti toisen puoliajan toisella minuutilla, kun Niko Englund pääsi täräyttämään valkopaidoille ratkaisevantuntuisen 3-0 -osuman. Kolmannen maalin jälkeen pelistä tuli enemmän tai vähemmän pallottelua, kun vastustaja näytti luovuttavan ottelun. Mietokastike pääsi kuitenkin ottelun loppupuoliskolla kaventamaan Joni Lehtosen toimesta Viimanin hörpätessä vaarattomalta tuntuneen roikkopallon helpohkosti sisään.  Enempään ei vierasjoukkueella kuitenkaan ollut rahkeita, ja näin pisteet jäivät Hämeenlinnaan ensimmäisen kerran tällä kaudella.

17.6. IPa - FC Hämeenlinna 2-3 (1-2)

Keskiviikkona 17.6. FC Hämeenlinna matkasi Iittalan samettiselle nurmelle kohtamaan paikallisen ylpeyden Iittalan Pallon. Tähän juhannuksen alla pelattuun otteluun kantahämeenlinnalaiset joutuivat lähtemään poikkeuksellisen kapealla materiaalilla, kun matkaan saatiin vain kolme vaihtomiestä. Kentällä nähtiinkin tiukka vääntö sarjapisteistä kun useampi valkopaita puristi kaikki mehunsa pihalle pelaten täyden ysikymppisen.

Ottelu alkoi lievällä IPa:n hallinnalla, mutta kovinkaan vaarallisille maalipaikoille he eivät päässeet. FC Hämeenlinna alkoi saada pikkuhiljaa juonesta kiinni ja otti pallonhallintaa itselleen. Avausmaalista vastasikin lopulta vierasjoukkue Hämeenlinna kun ensimmäinen jakso oli vanhentunut 24 minuuttia. Matti Mäkynen ajoi laidalta sisään ja tarjoili pallon vitosen boksiin Frankelson Barreto da Silvalle, joka pääsi vapaasti tälläämään sen punamustien verkkoon. Vain hetkeä myöhemmin verkko heilui jälleen. Silva tykitti ja Ibrahim Mohammed pääsi törkkäämään karat sisään pelikellon näyttäessä 35 minuuttia.

Mietokastike-ottelun tapaan FC otti hieman jalkaa pois kaasujalalta 0-2 maalin jälkeen ja IPa pääsi lyhyen suvantovaiheensa jälkeen takaisin peliin mukaan. IPa:n ensimmäinen vaarallinen maalipaikka tuli avausjakson loppupuolella, mutta maalivahti Antti Viiman onnistui torjumaan läheltä tulleen laukauksen ohi maalin. Seuranneen kulmapotkun jälkitilanteessa pallo pomppi 16-alueen rajan tuntumaan IPa:n Juuso Kemppaiselle, joka tykitti sydämensä kyllyydestä vastarista pallon yläpeltiin. Tämä oli inhottava takaisku FC:lle juuri ennen taukovihellystä, sillä nyt IPa:lle tarjoutui tilaisuus lähteä toiselle jaksolle jahtaamaan heti tasoitusmaalia.

IPa tulikin toiselle jaksolle vahvasti ja loi muutamilla pystypalloilla vaarallisia tilanteita. Tasoituskin syntyi lopulta pystypallon seurauksena, kun Aleksi Laine karkasi läpiajoon, maalivahti Viiman syöksyi koppaamaan palloa, mutta sähelsikin sen vielä takaisin Laineelle, joka pääsi viimeistelemään tyhjiin. Tämän lahjana tulleen tasoituksen jälkeen peli aaltoili päästä päähän, kun molemmat joukkueet hakivat voittomaalia epätoivoisillakin kaukolaukauksilla.

Ainoa todellinen vaaranpaikka nähtiin viimeisellä kympillä, kun kulmapotkun jälkitilanteessa IPa-peluri lähetti leijapallon kohti FC-maalia. Maalivahti Viiman pääsi kuitenkin kuittaamaan aiempaa töppäämistään tekemällä hienon game-saverin yläkulmasta. Vain hetki tämän jälkeen IPa lahjoittikin sitten voiton Valkoisille. Pallo oli omassa päässä IPa:n puolustajalla, FC-hyökkääjä Silva tarjosi tiukan prässin ja ahdisti puolustajan syöttämään hankalan pomppupallon omalle maalivahdilleen. Lopulta pallo otti niin inhottavan pompun, että se ohitti maalivahdin ja painui nolosti suoraan IPa:n verkkoon. Tämä viisi minuuttia ennen loppua syntynyt maali jäi ottelun viimeiseksi ja näin ollen FC Hämeenlinna otti toisen peräkkäisen voittonsa Kutosessa!

3.7. FC Hämeenlinna - ParVi/2 0-2 (0-2)

Kauden jälkimmäinen puolisko avattiin helteisellä Pullerin nurmella kun vastaan tuli sarjan neljäntenä majaillut Parolan Visan kakkosjoukkue. Kotijoukkue lähti otteluun hyvin kapealla miehistöllä sillä penkin puolelle saatiin vain kaksi vaihtomiestä.

Kotijoukkue sai peliin hyvän alun kun jo neljän peliminuutin jälkeen oikeaa laitaa pitkin edennyt hyökkäys päättyi Mehmet Yabalakin komeaan keskitykseen jonka Frankelson Barreto Da Silva puski vain hieman yli parolalaisten maalin. Peli jatkui hyvin tasaisena ja molemmat saivat vyörytettyä hyökkäyksiään vastustajan maalia kohti. 18 minuutin kohdalla Hämeenlinnan puolustus kaatoi ParVin hyökkääjän hieman 16 rajan ulkopuolella vapaapotkun arvoisesti. Mikko Luototie asettui antamaan vapaapotkua joka kuitenkin kilpistyi Hämeenlinnan muuriin. Pallo palasi takaisin Luototielle joka pääsi vetämään vastapalloon ja pallo painui Hämeenlinnan maaliin ohi voimattoman Antti Viimanin.

Kotijoukkue pysyi kenttätapahtumissa hyvin mukana, mutta palloa ei saatu toimitettua maaliin saakka. Kun puolikasta oli takana 38 minuuttia Patrick Zucchetti kaatoi ParVin hyökkääjän rangaistusalueella ja tuomari Markus Hanska vihelsi pilkun arvoisesti. Henri Pohjola asettui pallon taakse eikä erehtynyt. Pallo lipui verkkoon ja tilanteeksi päivittyi 0-2 ja tämä jäi myöskin taukotilanteeksi.

Tasainen vääntö päästä toiseen jatkui myös toisella puolikkaalla. Kotijoukkueen paras tilanne nähtiin 70 minuutin kohdalla kun Matti Mäkynen pääsi yrittämään vapaapotkun jälkitilanteesta. ParVin maalilla hyvän pelin pelannut Marko Hiltunen venyi kuitenkin pallon tielle ja vierasjoukkueen maali säilyi koskemattomana. Muutamasta hyvästä tilanteesta huolimatta kumpaankaan päähän ei saatu enää tehtyä maaleja ja näin Valkoisten syyskierros alkoi kirvelevällä tappiolla.

Seuraavan kerran FC Hämeenlinna on tulessa keskiviikkona 29. heinäkuuta kun joukkue suuntaa vierailulle Kylmäkoskelle. Seuraava kotiottelu pelataan 9. elokuuta ja silloin Pullerin sametille saapuu vierailulle Iittalan Pallon kakkosjoukkue.

  • Hämeen Mökkimestarit