Ajankohtaista

Ryöstöretki Kylmäkoskella

Julkaistu Torstai, 30 heinäkuuta 2015 14:41

Valkoisille kauden kolmas voitto! Kylmäkosken Veikot kaatui vieraissa maalein 2-6 (0-4)

Maantie pöllysi kun kymmenet traktorit pyyhälsivät ohi Kylmäkosken Taipaleen kentän keskiviikko-iltana. Samaan aikaan FC Hämeenlinna kävi hakemassa kyseisestä paikasta maukkaat kolme pistettä kun paikallinen Kylmäkosken Veikot taipui Valkoisille tennislukemin 2-6. Voiton ansiosta FC jatkaa kiipeämistä kohti sarjataulukon ylempää puolikasta ja majailee nyt sijalla 7.

KylVE-FC Hämeenlinna 2015

Ottelun ensimmäinen vaarallinen maalitilanne tuli heti alkuminuuteilla kotijoukkue KylVe:lle, mutta FC:n maalia vartioinut Riku Kemppinen onnistui eleettömästi liimaamaan KylVe-hyökkääjän sijoituksen. Tämä herätti vierailijat kamppailuun mukaan ja tästä eteenpäin avauspuolikasta dominoi valkopaitainen joukkue.

Avausmaali näki päivänvalon 8. minuutin kohdalla kun Frankelsson Barreto da Silva tarjoili Ibrahim Mohammedille maukkaan tekopaikan, josta "Ibra" ei erehtynyt. Peli vanheni tästä vain noin viisi minuuttia kun sama kaksikko oli tulessa jälleen. Tällä kertaa Ibra tarjoili ja oli Silvan vuoro sijoittaa pallo alanurkkaan. Reilun viiden minuutin kuluttua verkko heilahti jälleen KylVe-maalissa kun Mehmet Yabalak sivalsi lukemiksi jo 0-3. Sinipaitaisen kotijoukkueen selkärangan napsahdus kuului tässä vaiheessa katsomoon saakka.

Avausjakson puolivälin tienoilla KylVe:n maalivahti Veli-Matti Korhonen menetti pallon alueensa ulkopuolella Ibrahimille. Ibra ei kuitenkaan onnistunut laittamaan palloa tyhjiin, sillä Korhonen repi hänet käsillään pois pallosta. Kuin ihmeen kaupalla Korhonen selvisi tilanteesta keltaisella kortilla. Tämä ei kuitenkaan lannistanut maalinnälkäistä Ibrahimia, joka onnistui maalinteossa lopulta vielä aivan avausjakson lopussa ja taukolukemiksi kirjattiin 0-4.

Toinen jakso oli molemmilta joukkueilta löysähköä pelailua ottelun jo käytännössä ratkettua avauspuolikkaalla. Maaleja kuitenkin nähtiin molemmissa päissä. Kotijoukkueen maalitili aukesi noin tunnin kohdalla kun heidän hyökkääjänsä karkasi läpiajoon, kiersi maalivahti Kemppisen ja laittoi pallon varmasti tyhjään reppuun.

FC vastasi huutoon noin kymmenen minuuttia myöhemmin. Loisto-ottelun pelannut Ibra haistoi kärppänä KylVen lyhyen maalipotkun, otti pallon itselleen ja pisti sen kylmäpäisesti pömpeliin. Hattutemppu oli näin valmis ja samalla FC:n seurahistorian ensimmäinen kutosdivaritasolla. Maalia seuranneen aloituksen jälkeen FC riisti pallon ja Yabalak karkasi viimeistelemään illan toisen osumansa. Ottelun lopussa KylVe kaunisteli vielä loppulukemiksi 2-6 valkopaitojen puolustuksen nukahduksen seurauksena. Tämä maali oli kuitenkin vain kosmetiikkaa ja pisteet matkasivat ansaitusti Hämeenlinnaan.

Vierasjoukkueen puolelta hyökkäyspäätä dominoineen maalintekijäkolmikon lisäksi erityismaininnat ansaitsevat muutamaan loistotorjuntaan venynyt maalivahti Kemppinen, sekä topparin tontilla erinomaisesti stuntannut enemmänkin hyökkäyspäästä tuttu mies Juho Kraft. Koko joukkueesta ei tällä kertaa heikkoja lenkkejä tai alisuorittajia löytynyt, vaan voittamisen halu paistoi jokaisen peliesityksestä.

Seuraavan kerran FC Hämeenlinna on tulessa sunnuntaina 9.8. kotikentällään kun vastaan asettuu sarjan kärkiryminöissä viihtyvä Iittalan Pallon nimellinen kakkosjoukkue.

FUTIS ON PARASTA PAIKAN PÄÄLLÄ!

  • Hämeen Mökkimestarit