Ajankohtaista

Valkoiset tasapeliin trillerissä IPan kakkosta vastaan

Julkaistu Sunnuntai, 16 elokuuta 2015 13:59

FC Hämeenlinna metsästi jälleen pisteitä viime sunnuntaina, kun Pullerille asteli vieraaksi sarjan kakkosena majaileva Iittalan Pallon ”kakkosjoukkue”.

Kauden ennätysyleisö (56) pääsi todistamaan ottelua, jossa riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita molemmissa päissä.

Ottelu alkoi tasaisesti, mutta alun paras paikka siunaantui IPalle. FC:n maalivahti Antti Viiman syöksyi katkomaan pystysyöttöä, mutta IPan hyökkääjä sai potkittua pallon hänen käsistään. Viiman onnistui kuitenkin yhteistyössä puolustuksensa kanssa hoitamaan pallon lopulta väljemmille vesille. Puolittaisia paikkoja oli tämän jälkeen molemmilla joukkueilla useampiakin.

Puoliajan puolessavälissä Hämeenlinnalle aukesi oiva mahdollisuus, kun pallo osui IPa-puolustajan käteen rangaistusalueella ja ottelun tuominnut Elmeri Vappula vihelsi tästä rankkarin. Pallon taakse asettui Antti Kukkula. Veto kuitenkin suuntautui aivan liian keskelle ja veskarilla oli verrattaen helppo työ saada pallo torjuttua, näin säilyttäen 0-0 -lukemat.

Ensimmäinen puolisko oli lähenemässä loppuaan, kun IPa iski. Oskari Koljonen pääsi laidallaan vapaaseen keskityspaikkaan ja toimitti matalan pallon FC-toppareiden edessä päivystäneelle Tony Malmbergille. Malmberg otti pallon haltuunsa, kääntyi ja laukoi sen etualanurkkaan. Valkoiset kuitenkin vastasivat nopeasti, kun joukkueen vasen laituri Matti Mäkynen toi palloa verkkaisesti kohti Ipan maalia. Mäkynen näytti kädellään antavansa keskityksen takatolpalle, mutta ampuikin juonikkaan putoavan lehden kohti maalia yllättäen täysin Ipan maalivahdin. Näin tauolle mentiin siis lukemissa 1-1.

Toinenkin puoliaika eteni melko tasaisissa merkeissä, mutta pikkuhiljaa IPa alkoi saamaan valkoisia pihteihinsä kovalla fyysisyydellään. Jälleen oli IPan oikea laita asialla, kun tällä kertaa Iiro Nurminen puski läpi. Nurmisen antamaan keskitykseen ehti väliin FC:n Hannu Harmoinen, jonka kautta pallo päätyi epäonnisesti etukulmasta sisään, siirtäen IPan jälleen johtoon.

Valkoiset onnistuivat kuitenkin vastaamaan pian. Mäkynen sai keskityksen toiselta laidalta, tarjoillen nopeasti Kukkulalle vapaaseen maalipaikkaan. Kukkula kiitti ja kuittasi missatun pilkkunsa laittaen pallon varmasti häkkiin.

Vieraat olivat tehdä jo kolmannen maalinsa, kun Nurminen puski pallon kohti takanurkkaa. Lähes maaliviivalla päivystänyt IPan Heikki Sahanen jatkoi maalia kohti menossa olleen pallon sisään ja tämän johdosta tilanne tuomittiin paitsioksi.

Ottelu oli jo lisäajalla, ja tasapeli tuoksui ilmassa, kun Hämeenlinna sai vielä kulmapotkun. Patrick Zucchettin kierteinen pallo saavutti vitosen boksin kulmassa odottaneen Mehmet Yabalakin, jonka komea aerobinen pusku painui yläriman kautta etukulmasta sisään. Tuomari vihelsi tästä kuitenkin tylysti maalipotkun, kun pallo oli hänen mielestään keskitystilanteessa käynyt päätyrajan yli. Peli vihellettiin päättyneeksi pian tapahtuneen jälkeen, pelin päättyessä siis pistejakoon 2-2 -lukemin.

FC Hämeenlinnan päävalmentaja Pekka Mäkynen aukaisi sanaisen arkkunsa pelistä:

-Nämä ovat vaikeita pelejä, koska yksi tuomari ei näe aina näitä rajatapauksia. Molemmilla joukkueilla oli kyseenalainen maalin hylkäys. Meidän maalin hylkäys oli huudosta otettu, mutta sillehän ei voi nyt mitään. Vastajoukkue oli paljon meitä fyysisempi ja tuli jatkuvasti iholle kovaa. Ehkä olisi pilli voinut soida tuomarilla vähän useamminkin, meno meinasi karata vähän käsistä jossain vaiheessa.

Päävalmentaja niputti hieman myös mennyttä kautta sekä avasi tulevaisuuden suunnitelmia:

-Mehän lähdettiin tälle kaudelle ihan nollasta. Osalla jätkistä ei ollut edes pelejä takana. Oli hankala alku, ja kun vertaa tällä hetkellä olevaan peliin niin ollaan oikeastaan ihan eri joukkue. Uusiakin miehiä on nyt tullut jonkin verran mukaan joukkueeseen. Kaverit alkaa henkilökohtaiselta tasoltaan olemaan jo ihan hyviä, mutta joukkuepeli takkuaa vielä. Osan kavereista pitäisi ymmärtää, että jos on imenyt itseensä kolme miestä niin palloa pitäisi saada liikutettua pelikavereille, joilla on hirveästi tilaa.

-Tämän kauden tavoite on joka pelissä pelata mahdollisimman hyvin ja napata voittoja. Katsotaan mikä tulos on sitten syksyllä. Puheiden mukaan on paljon sitoutuneita kavereita, ihan kunnon pelimiehiäkin treenamassa läpi talven ja tämän toteutuessa ensi kaudelle ei voi asettaa muuta tavoitetta kuin nousu. Se on myös itselleni edellytys jatkolleni valmentajana ettei ruveta höntsälinjalle. Minnekään muuallekaan en ole suunnitellut siirtyväni, ikää alkaa olla jo sen verran paljon.

Seuraavan kerran valkoiset pelaavat jo tänään sunnuntaina kun joukkue matkaa vierailulle Tervakosken urheilukentälle.

Pato/2 - FC Hämeenlinna kello 18:00 @ Tervakoski

FUTIS ON PARASTA PAIKAN PÄÄLLÄ!

  • Hämeen Mökkimestarit