Ajankohtaista

Ailahtelevia otteita syksyn aikana

Julkaistu Lauantai, 19 syyskuuta 2015 10:48

Tässä artikkelissa luodaan katsaus viiteen edelliseen Valkoisten otteluun. Tuloksena otteluista oli voitto, kaksi tasuria ja kaksi tappiota.

Vahvan keskikolmanneksen pelannut FC Hämeenlinna ei ole syksyn aikana päässyt enää ihan vastaavaan lentoon. Peliesitykset ovat olleet ajoittain hyviä, mutta myös romahduksia on nähty. Erityisen kirveleviä ovat Valkoisille olleet otteluiden loppuminuutit, joilloin pallo on monesti päätynyt omaan verkkoon tai tolpat ovat kolisseet vastustajan päässä. Tässä hieman katsausta siihen miten syyskierros on edennyt. FC Hämeenlinnan kausi päättyy huomenna sunnuntaina kun IPa saapuu vierailulle Pullerille.

16.8.2015 Pato/2 - FC Hämeenlinna 1-0 (1-0)

Elokuisessa kamppailussa FC Hämeenlinna sai opetuksen siitä, miten käy kun asenne ei ole kunnossa. Valkopaidat olivat kaukana parhaasta terästään sarjajumbo Pato/2:n vieraana Tervakoskella. Syöttöjen laatu oli heikkoa, eikä FC:n onnistunut hyödyntää tälle sarjatasolle poikkeuksellisen isoa kenttää toivotulla tavalla. Pallonmenetyksiä tuli liikaa ja niiden jälkeen jäätiin turhan usein löysäilemään. Aivan ottelun alussa Valkoiset saivat luotua muutaman maalipaikan, mutta myös viimeistely takkusi pahemman kerran. Kotijoukkue Pato/2 pääsi iskemään ottelun ainokaisen avausjakson loppupuolella Tuomas Aro-koiviston viimeisteltyä tyylikkäästi läpiajosta. Maali sai vierailija Hämeenlinnan entistä pahemmin kipsiin, eikä toivottua kirivaihdetta tällä kertaa nähty, vaikka lopussa saatiinkin kulma.

24.8.2015 FC Hämeenlinna - FC Loppi 7-1 (2-1)

Joukkue teki ryhtiliikkeen ja palasi komeasti voittokantaan FC Lopen kustannuksella. Ottelu alkoi kuitenkin hankalasti kun jo 8. minuutilla Loppi pelasi ovelan vaparikuvion ja Niko Miettinen pääsi tälläämään pallon alanurkkaan. FC Hämeenlinna tuli kuitenkin vielä avausjaksolla rinnalle ja ohi Ibrahim Mohamedin ja Frankelson Barreto da Silvan maaleilla. Toisella jaksolla ilman vaihtomiehiä taistellut Loppi alkoi pudota kyydistä, eivätkä valkopaidat höllänneet kaasujalkaa. Vierailijan selkäranka alkoi napsua pelin 65. minuutilla kun Ibra viimeisteli toistamiseen ja lukemat olivat 3-1. Peliminuuteilla 77-85 FC järjesti ilotulituksen ja teki peräti neljä maalia. Ensin Mehmet Yabalak osui upeasti saksarilla. Seuraavaksi Stepan Arkhipov viimesteli vastustajan kautta ja tämä merkattiin omaksi maaliksi. Stepa halusi kuitenkin maalin myös omiin nimiinsä ja osuikin parin minuutin päästä itse uudelleen. Loppulukemat 7-1 tyylitteli Sami Korhonen upealla ylänurkkasijoituksellaan.

29.8.2015 FC Vihniö Voima - FC Hämeenlinna 2-2 (1-1)

Elokuun lopussa Valkoiset vierailivat Hauholla. Otteluun saatiin vahva alku kun Frankelson Barreto da Silva vei vierailijat jo alkuminuuteilla johtoon. Kotijoukkue Vihniö tuli kuitenkin pian tasoihin Kalle Salmisen upealla kaukovedolla postimerkkikentän puolivälin tienoilta. Tauolle mentiin 1-1 lukemissa. Toinen jakso eteni pitkään maalittomana, vaikka FC Hämeenlinna saikin vietyä peliä. Painostus tuotti tulosta noin vartti ennen peliajan täyttymistä kun Antti Kukkula pääsi viimeistelemään kulman jälkitilanteesta. Maalin jälkeen ote siirtyi Vihniölle joka haki raivokkaasti tasoitusta. Vierasvoitto näytti jo vääjäämättömältä kun lisäaikakin oli edennyt muutaman minuutin. Aivan loppusekunteilla kuitenkin flipperipallo hämeenlinnalaisten boksissa kimpoili Vihniön Kimmo Ahteelle, joka laittoi pallon viileästi sisään.

6.9.2015 FC Hämeenlinna - Härmä/2 3-4 (1-2)

Syyskuun alussa pelattiin kauan odotettu derby, jossa Valkoiset pyrkivät laittamaan kapuloita kärkijoukkue Härmä/2:n rattaisiin. Avausmaalista vastasi Härmä, kun Kalle Saarikoski ampui pallon alanurkkaan parinkymmenen minuutin pelin jälkeen. Kymmenen minuuttia myöhemmin FC nousi kuitenkin tasoihin Mehmet Yabalakin toimesta. Riemua ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä vain pari minuuttia myöhemmin Daniele Rapaccini puski Härmän jälleen johtoon ja taukolukemiksi kirjattiin 1-2. Toinen jakso alkoi FC:n kannalta katastrofaalisesti kun Härmän Heikki Liedes karkasi läpiajoon ja vei "vierailijat" parin maalin karkumatkalle. Reilun tunnin kohdalla FC:n ilta synkkeni entisestään kun tuomarin vihellykseen turhautunut Mehmet Yabalak hölmöili itsensä punaisella kortilla pihalle ja jätti pelikaverinsa taistelemaan yhden miehen alivoimalla. Yllättäen alivoimalle joutuminen toi kuitenkin lisää virtaa Valkoisten peliin ja kärkijoukkue Härmä joutui todella ahtaalle. Melko pian ulosajon jälkeen verkko jo heilahtikin kun Antti Kukkula kavensi lukemiksi 2-3. FC jatkoi vyörytystä ja palkinto tuli viisi minuuttia ennen päätösvihellystä kun Stepan Arkhipov tasoitti kotiyleisön riemuksi 3-3. Riemu loppui kuitenkin lyhyeen kun pari minuuttia myöhemmin Härmän Rapaccini kaatui näyttävästi boksissa ja pallo vietiin pilkulle. Rapaccini astui itse pallon taakse ja laittoi pallon varmasti pussiin. Tiukka ja kovaotteinen kamppailu päättyi siis Härmän 3-4 voittoon.

12.9.2015 FC Mietokastike - FC Hämeenlinna 1-1 (1-0)

Viime viikonloppuna "Valkoiset" pukivat ylleen siniset paidat ensimmäistä ja viimeistä kertaa tällä kaudella Toijalassa Mietokastikkeen vieraana. Tasaväkisessä ottelussa hallinta vaihteli ja molemmat joukkueet pääsivät maalipaikoille. Avausmaalista vastasi kotijoukkue Mietokastike vajaan vartin pelin jälkeen. Hämeenlinnalaispuolustus epäonnistui pahasti syötönkatkossa ja Mietiksen Joni Lehtonen pääsi karkaamaan maalintekoon. Muita maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin kotijohdossa. Heti toisen jakson alkuun Frankelson Barreto da Silva teki kuitenkin upean soolomaalin pitäen Mietis-puolustusta pilkkanaan ja peli oli näin tasan. Molemmille siunaantui tämän jälkeen vielä muutama maalipaikka, mutta lähinnä maalintekoa oli sinipaitainen Hämeenlinna aivan ottelun loppuminuuteilla. Ensiksi Jarmo Vesterinen pääsi nokikkain maalivahti Jarno Aholan kanssa, mutta Ahola venyi upeaan jalkatorjuntaan. Hetkeä myöhemmin Ibrahim Mohamed ampui pallon tolppaan, josta se kimposi piinaavasti lipumaan pitkin maaliviivaa, mutta Mietokastikkeen puolustus onnistui siivoamaan pallon väljemmille vesille ja ottelu vihellettiin päättyneeksi.

20.9.2015 FC Hämeenlinna - IPa

FC Hämeenlinnan vaiherikas kausi päättyy siis huomenna sunnuntaina Pullerilla. Vielä on epävarmaa pystytäänkö ottelu pelaamaan nurmikentällä, vai joudutaanko ottelu siirtämään vesisateiden vuoksi tekonurmelle. Peli alkaa joko nurmella kello 17.00 tai tekonurmella 17.30. Tervetuloa paikanpäälle todistamaan kauden päätöstä!

  • Hämeen Mökkimestarit