Ajankohtaista

Kausi pakettiin murskavoitolla

Julkaistu Tiistai, 22 syyskuuta 2015 12:00

FC Hämeenlinna päätti historiansa ensimmäisen Kutosen kautensa sunnuntaina kotikentällään ja teki sen tyylillä. Pullerilla vieraillut Iittalan Pallo jäi statistin rooliin tylyin 7-0 (4-0) lukemin.

Ottelun ensimmäiset 25 minuuttia olivat todellista Kelson-showta, kun FC:n brassivahvistus Frankelson Barreto da Silva iski tyylipuhtaan hattutempun. Kelson raivasi tiensä kolmesti hyville maalipaikoille, eikä niistä erehtynyt. Maalit kirjattiin miehelle minuuteilla 10, 15 ja 25. Taukolukemat 4-0 tyylitteli laitapuolustaja Vili Selenius, jonka ovela kaukaa maalilta lähettämä putoava lehti yllätti IPan veräjänvartijan. Maali oli Vilille kauden ensimmäinen.

Maali-iloittelu ei päättynyt avausjaksoon. Toisen puolikkaan alkuun FC sai hyvän hässäkän IPa-maalille, mutta palloa ei muutamasta tuhannen taalan paikasta saatu survottua sisään. Lopulta pallo kuitenkin ajautui keskikenttämies Hannu Harmoiselle, joka tälläsi sen sydämensä kyllyydestä verkkoon ja viimeisteli niin ikään kauden ensimmäisen maalinsa. Reilun tunnin pelin kohdalla Eetu Alho ajautui nokikkain maalivahdin kanssa ja laittoi ovelalla tsipillä pallon verkkoon. Varttia myöhemmin "Benzema" Alho iski illan toisensa, ja jos mahdollista, niin vieläkin näyttävämmällä tavalla kuin ensimmäisen. FC sai kulmapotkun ja se lähetettiin kohti etualuetta. Etualueella vastassa ollut Alho nikkasi pallon kantapäällään näyttävästi sisään ja loppulukemiksi kirjattiin näin 7-0 kotijoukkueelle.

Täysin aseetta ei vierailija IPakaan pelissä ollut ja etenkin hyökkääjä Joni Rantanen ajoi itsensä useisiin tekopaikkoihin. Vedot kuitenkin viuhuivat ohi maalin ja myös maalivahti Antti Viiman venyi pariin hyvään torjuntaan. Näin FC sai puolustettua kauden toisen nollapelinsä ja voi lähteä ensi viikonlopun päätösristeilylle hyvä maku suussa.

Joukkueen lopullinen sijoitus tasaisessa sarjassa oli seitsemäs, mitä voidaan pitää lähtökohtiin nähden kelvollisena saavutuksena. Erityisen positiivista luettavaa on joukkueen maaliero, joka jäi lopulta kahdeksan maalin verran plussalle. Maaleja FC päästi sarjassa kolmanneksi vähiten ja onnistui viemään pinnoja kaikilta muilta joukkueilta paitsi ParVi/2:lta. 

FC Hämeenlinna kiittää kannattajiaan kaudesta ja toivottaa kaikki tervetulleeksi seuraamaan pelejä myös ensi kaudella!

  • Hämeen Mökkimestarit