Ajankohtaista

Tasuriputki voitolla poikki kuudennessa pelissä

Julkaistu Keskiviikko, 08 kesäkuuta 2016 14:03

Tämän viikon tiistaina tasuriputki pantiin vihdoin poikki kun FC haki arvokkaan vierasvoiton Tervakosken Padon kakkosjoukkueesta lukemin 0-2.

FC Hämeenlinnan uskomaton tasapelien putki venyi jo viiden ottelun mittaiseksi kun se pelasi toukokuun lopussa 1-1 tasapelin Hauholla Vihniön Voiman kanssa. Tuossa ottelussa molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen rangaistuspilkulta, Valkoisten maalin iski Jarmo Vesterinen. Kauden kuudennessa ottelussa tasuriputki pantiin vihdoin poikki.

Tervakoskella ottelu eteni vahvasti Valkoisten komennuksessa, mutta maalihanojen aukeamista saatiin odottaa aivan avausjakson loppusekunteille saakka. Myös kotijoukkue Pato pääsi avausjaksolla iskemään pariin otteeseen vaarallisesti vastaan ja kolautteli kertaalleen maalin pystypuutakin. FC:llä viimeistely ontui pahasti ja vaparit hyvistä paikoista viuhuivat taivaan tuuliin. Aivan avausjakson loppuun Matti Mäkynen karisteli kuitekin apinaa vierailijoiden selästä puskemalla tyylikkäästi maalivahdin yli taukolukemiksi 0-1.

Toinenkin jakso alkoi hämeenlinnalaisilta kohtuullisen mallikkaasti ja erityisesti Hannu Harmoinen teki väkevää työtä keskikentän pohjalla. Maalipaikkojakin aukeni niin Harmoiselle, kuin Jarmo Vesteriselle, Kelson Silvalle ja muutamille muillekin vierasjoukkueen pelaajille, mutta tulosta ei saatu aikaan. Kertaalleen pallo saatiin Pato-maaliinkin, kun Silva vapautti Mäkysen avopaikkaan, mutta tuomari puhalsi tilanteen paitsioksi. Paitsiolinjan kohdalla päivystänyt muutamahenkinen Pioneeriryhmä raivostui tästä tuomiosta, joka ei heidän näkymyksensä mukaan aivan nappiin mennyt.

Kun vapauttavaa toista maalia ei saatu aikaan, alkoi ote siirtymään koko ajan voimakkaammin Patolle. Tasoitusmaali ja kuudes peräkkäinen tasuri ei ollut kaukana, sillä Pato pääsi useaan otteeseen luomaan painetta kohti Valkoisten maalia. Lopulta yltiöpäinen hyökkääminen kuitenkin kostautui, kun FC teki arvokkaan pallonriiston omassa päässä ja pääsi purkamaan paineen. Pallo ajautui Mehmet Yabalakille, joka vapautti pystypallolla Mäkysen läpiajoon. Paton maalivahti oli kaukana boksistaan vastassa, Mäkynen siirsi pallon hänen ohitseen ja sijoitti sen tyhjään rysään. Samalla myös pelikello tikitti täyteen aikaansa ja maalia seuranneen aloituksen jälkeen tuomari puhalsi pelin päättyneeksi.

Kauden avausvoitto ja kuudes tappioton peli nosti Valkoiset sarjataulukossa neljänneksi. Eroa pelin enemmän pelanneeseen LaVe KPR:ään on yksi piste.

Pistejahti jatkuu FC:llä seuraavan kerran lauantaina 18.6. kun se matkaa Iittalaan IPa Teamin vieraaksi kello 11.00 alkavaan otteluun.

FUTIS ON PARASTA PAIKAN PÄÄLLÄ!

  • Hämeen Mökkimestarit