Ajankohtaista

Valkoisille maukkaita vierasvoittoja

Julkaistu Keskiviikko, 22 kesäkuuta 2016 12:57

Kauden alun viiden ottelun tasapeliputki on kääntynyt FC Hämeenlinnalla kolmen ottelun voittoputkeksi. Tällä rekordilla FC on sarjataulukossa kolmantena, kun kevätkierrosta on jäljellä yksi ottelu.

Sinettiä tappiottomalle kevätkierrokselle Valkoiset lähtevät hakemaan ensi tiistaina, kun Pullerin ottelukentälle saapuu hurjassa vireessä oleva sarjakärki FC SorPa. Seuraavassa kuitenkin luettavaksi raportit FC:n kahdesta edellisestä ottelusta.

La 18.6.2016 IPa Team - FC Hämeenlinna 2-4 (1-1)

Mielenkiintoisesti lauantain aamupäivänä pelattuun otteluun FC lähti kapealla, mutta sitäkin laadukkaammalla 12 pelaajan kokoonpanolla. Mukana oli myös muutama puolirampa peluri, mutta kaikki onneksi selvisivät kunnialla pelin alusta loppuun. Peli lähti etenemään Valkoisten selvähköllä komennolla ja IPan maalia päästiin hätyyttelemään muutamaan otteeseen. Avausmaalin FC pääsi iskemään 25 peliminuutin kohdalla. Pallo pelattiin oivallisesti laidalta takatolpalle sännänneelle Peshawa Mirseyedille ja "Peshi" niittasi sen tyylikkäästi ykkösellä riman kautta sisään. Maalin jälkeen FC:n ote löystyi ja IPa pääsi peliin mukaan. Joitain minuutteja ennen taukovihellystä IPa sai vapaapotkun hyökkäysalueellaan ja pallo pelattiin korkeana kohti rangaistusaluetta. FC:n puolustus pääsi päineen katkomaan tilanteen, mutta IPan Tanawat Kaewasa iski kärkkäästi jatkopalloon. Upea volleypotku paristakympistä yllätti kauden avauspelinsä pelanneen maalivahti Antti Viimanin ja näin ollen tauolle mentiin 1-1 tilanteessa.

Toisella jaksolla pelin hallinnan otti IPa. Vaarallisia tilanteita ei kuitenkaan kumpikaan joukkue päässyt luomaan ennen ottelun viimeistä parikymppistä. Toisen jakson ensimmäisestä kunnon tilanteestaan IPa rokotti kuitenkin välittömästi. Pallo pelattiin boksiin täysin vartioimatta jäänelle Kaewasalle, joka sijoitti varmuudella takanurkkaan aamupäivän toisen osumansa. Tämä takaisku herätti vierasjoukkueen ja ottelun loppu pelattiin lähes kokonaan IPan päässä. Tasoitusmaalia tarvitsi odottaa vain muutama minuutti. Jarmo Vesterinen lähetti loistavan ristipallon takakulmalle Matti Mäkyselle, joka viimeisteli kliinisesti lukemiksi 2-2. Viitisen minuuttia myöhemmin Vesterinen pääsi itsekin maalin makuun. Pallo saatiin jälleen toimitettua IPan boksiin ja siellä melkoisen hässäkän päätteeksi se kimpoili lopulta Vesterisen polven kautta häkkiin. Viimeinen naula arkkuun saatiin tästä muutaman minuutin päästä. Juuri kentälle tullut Eetu Alho hiippaili kulmatilanteessa takatolpalle päivystämään, Vesterisen toimittava matala kulmuri tavoitti Alhon, joka pääsi vapaasti viimeistelemään tyhjään rysään. Näin ollen FC otti kauden toisen voittonsa lukemin 2-4.

Ti 21.6.2016 FC Loppi - FC Hämeenlinna 2-5 (0-2)

Vain pari päivää edellisestä pelistä FC Hämeenlinna oli jälleen tulessa. Tällä kertaa joukkue matkasi Lopen Launoisiin pistejahtiin. Ottelun ensi minuutit hämeenlinnalaisilla meni totutellessa poikkeuksellisen pieneen ja erityisesti kapeaan kenttään. Kotijoukkue Loppi saikin alussa luotua pari tekopaikkaa, mutta viimeistely ontui. Pikkuhiljaa Valkoiset pääsivät kuitenkin peliin mukaan ja dominoikin avausjakson loppuajan. Avausmaali syntyi noin vartin pelin jälkeen kun Stepan Arkhipov ajoi sisään boksiin ja sijoitti pallon maaliin. Varttia myöhemmin maalinteossa onnistui Matti Mäkynen, jonka "epäonnistunut" laukaus lirui onnekkaasti alanurkkaan. Useampaankin osumaan oli paikkoja, mutta tauolle mentiin tilanteessa 0-2.

Johtoasemassa pelaaminen osoittautui Valkoisille jälleen hankalaksi ja toiselle jaksolle joukkue lähti pelaamaan aivan liian löysästi. Loppi onnistui fyysisellä ylivoimallaan ottamaan pelin haltuunsa ja pääsi lopulta noin tunnin kohdalla iskemään kavennusosuman. Iiro Nikander ajoi boksiin sisään ja iski todella pienestä kulmasta pallon etuylänurkkaan. Tämä osuma herätti vierasjoukkueen, joka ei halunnut hukata saavutettua johtoasemaansa. Ottelua oli pelattu 63 minuuttia kun Valkoiset sai luotua hässäkän aikaiseksi Lopen maalille. Lopulta JanPa-laina Eetu Muhonen sai sörkättyä pallon maaliin ja tilanteeksi 1-3. Muutamaa minuuttia myöhemmin verkko heilui taas. Mehmet Yabalak tarjoili laidalta loistavan matalan ja kovan kesityksen boksiin ja Muhonen jatkoi sen tyylikkäästi verkkoon illan toisellaan. Tästä meni vain pari minuuttia ja Muhonen täydensi mainion kymmenminuuttisensa viimeistelemällä hattutempulla lukemiksi 1-5. Aivan ottelun lopussa Valkoisen alakerta koomaili vielä Lopen Sulo Porkalle ilmaisen maalin. Tämä osuma oli kuitenkin vain kosmetiikkaa ja FC pääsi lähtemään kotimatkalle kolme pistettä rikkaampana.

Ennakko: 28.6.2016 FC Hämeenlinna - FC SorPa

Seuraavan ottelun FC Hämeenlinna pelaa pitkästä aikaa kotikentällään kun se korkkaa Pullerin nurmen ensi tiistaina FC SorPaa vastaan. Sarjakärki SorPan kausi alkoi tahmeasti tappiolla ja tasapelillä, mutta nyt joukkue on kuuden ottelun voittoputkessa. Kaksi edellistä peliään se on voittanut hurjin lukemin 14-1 ja 15-0! FC Hämeenlinnalla ei ole kuitenkaan aikomuksena lähteä koskilaisten teurastettavaksi, vaan joukkue janoaa täyttä pistepottia tässä "kuuden pisteen" ottelussa.

Ennen tuota kamppailua rauhoitutaan kuitenkin juhannuksen viettoon. FC Hämeenlinna toivottaa kaikille kannattajilleen ja yhteistyötahoilleen hyvää juhannusta!

  • Hämeen Mökkimestarit