Ajankohtaista

Keväinen retki Kemiin

Julkaistu Perjantai, 27 toukokuuta 2011 16:12

Virheettömällä vierassaldolla liikkeellä oleva FC Hämeenlinna matkustaa kauden ensimmäisellä pitkällä reissulla eksoottiseen Kemiin, jossa vastaan asettuu Ossin viime kauden työnantaja, PS Kemi.

PS Kemi on kuluvan kauden vastustajista ensimmäinen, joka ei haihattele sarjanousun perään. Viime kauteen kovin tavoittein lähteneet kemiläiset joutuivat heikon keskikesän johdosta pettymään. Tälle kaudelle tavoitteeksi onkin asetettu maltillisesti sarjapaikan uusiminen. Alkukauden koitoksista plakkariin on tarttunut neljä pistettä, joista kolme edellisellä kierroksella HIFK:n kustannuksella.

Ovet kävivät talven aikana Kemin toimistolla ahkerasti molempiin suuntiin. Pitkäaikaiset brassivahvistukset Ozeias Graciano ja Denis Santos vaihtoivat maisemaa, jättäen valtavan pelillisen aukon. Santosin jälkeen sisäisen maalipörssin kakkoseksi sijoittunut Mikko Barsk päätti uransa ja liukas Tommi Siekkinen muutti Luulajaan. Kun vielä kokeneet Tuomo Könönen ja Jaakko Isteri löysivät uuden työnantajan Rovaniemeltä, niin on selvää, että kiireinen talvi on kemiläisten seurajohdolla ollut paikkaajia haettaessa.

Ennakkoon ehdottomasti kovimpana nimenä uusien pelaajien listalla on Veikkausliigan vuoden pelaajaksi 2005 valittu Adriano. Tuolloin mestaruutta MyPan paidassa juhlinut Adi on sen jälkeen yrittänyt läpimurtoa niin Ruotsissa kuin Norjassakin, mutta päätyi täksi kaudeksi Kemiin hakemaan uutta nostetta uralleen. Nigerialainen Faith Friday Obilor on yhdysvaltalaisen Dan Stevensin ohella myös erittäin mielenkiintoinen pelaaja. Kokenut Joonas Ikäläinen sai alakertaan seurakseen VPS:sta siirtyneen laadukkaan vasurin Jan Bergin. Kun lisätään listaan maajoukkueessakin esiintynyt Keijo Huusko sekä pelipäälle syttyessään vikkelä parrunpätkä Tommy Torvikoski, niin laadukas joukkue Kemissä on jalkeilla tälläkin kaudella.

Vierasjoukkue FC Hämeenlinna koki kauden avaustappionsa maanantaina Kaurialassa. Tulosta enemmän huolta aiheutti ehkäpä tapa jolla joukkue kentällä esiintyi. Toinen jakso oli kauden huonointa Hämeenlinnaa. Toki vastustaja oli tuolloin laadukas, mutta suuri rooli mahalaskussa oli isäntien heikolla pelillä. Etenkin hyökkäspelaaminen jätti paljon toivomisen varaa ja siihen on harjoituskentällä pitkin viikkoa haettu ratkaisua.

Potentiaalia nähtyä parempaan kuitenkin on. Aapo Lappalainen on ollut siirtonsa jälkeen todellinen valopilkku ja pelote laidallaan, mutta Kemissä apuja tarvitaan laajemmalta rintamalta. Kenttien parantuessa Tammelan taikurin, Jarno Eräsen (kuvassa) magiikka pääsee oikeuksiinsa. Heilahtaako taikasauva jo sunnuntaina? Aiemmissa otteluissa vahvan puolustuksen kautta otteluihin lähteneen Hämeenlinnan peli on perustunut vahvasti vastahyökkäämiseen, mutta piikissä pelannut Aleksi Latvanen ei ole saanut tukea keskikentältä riittävän nopeasti. Näin hyökkäykset ovat jääneet perin lyhyiksi, Allun painiessa vahvaa miesylivoimaa vastaan. Tähän ongelmaan Lempinen-Hyökyvaara- kaksikko on hakenut lääkkeitä. Sunnuntai näyttää, onko niitä löytynyt.

Viime kauden Kemin vierailu on painunut varmasti paikalla olleiden mieliin. Kaksi legendaa, Teuvo Palkki ja Olli Lehtimäki, päättivät uransa tuohon otteluun. Päätös oli herrojen arvon mukainen: Lehtimäki pamautti kaksi osumaa, joilla Palkin valmentama ryhmä varmisti sarjapaikkansa. Loppulukemat 1-4 eivät jättäneet tuolloin sijaa selityksille. Vastaavat lukemat kelpaisivat vieraille mainiosti tälläkin kertaa.

Sairaslista on näillä näkymin ennallaan. Harri Suhosen olkapäävamma pitää miehen sivussa todennäköisesti Juhannuksen yli. J-P Tuomenoja potee jalkaansa vielä tovin, mutta murheellisin tieto tulee jälleen kerran Tommi Puronahon suunnalta. Nuorukaisen nilkkavamma vaatii ainakin kahden kuukauden levon.

PS Kemi- FC Hämeenlinna Sauvosaaren urheilupuistossa sunnuntaina 29.5 kello 18.30.

  • Hämeen Mökkimestarit