Nakke Nakukuja

Budapest, päivä kaksi. Sen verran voin sanoa alkuun, että eilisen reissaaminen ja vähäiset unet ovat imeneet mehut porukasta. Ainakin tätä kirjoitettaessa tuntuu siltä, että juttukaverina voisi läppärin sijasta olla mieluummin tyyny.

On tänään jotain tapahtunutkin. Vaikka ohjelmassa olikin vasta ensimmäinen kokonainen päivä, oli edessä yksi kohokohdista, eli matsi paikallista suuruutta vastaan. Saatiinhan siitäkin kunnon seikkailu, aiheesta lisää hetken kuluttua.

Aamiainen meni käsikirjoituksen mukaan. Sitten olikin edessä odotettu hetki, eli kevään ensimmäiset askeleet ainoalla oikealla alustalla, eli nurmella. Harjoituspaikkana toimii majapaikan vieressä sijaitseva Epitokin stadion. Tarkalleen ottaen hotelli on aikanaan rakennettu stadionin pääkatsomon alle. Stadion itsessään on viimeisintä huutoa. Kovin moni pyhättö ei voi kehua vesiesteessä kasvavilla tuuheilla pensailla tai neliskulmaisilla maalitolpilla.

Aluetta isännöivä yleisseura Epitok vaikuttaa nykyään naisten käsipallon ja vaelluksen saralla, joten futisareena on testamentattu (hylätty?) Budapestin ylpeydelle, jenkkifutisseura  Hurricanesille. Epitok juhlii tänä vuonna 90-vuotista taivaltaan, joten nyt oli korkea aika palauttaa stadion jalkapallolle. Aamun treeni oli kevyt, mutta pienikin maistiainen pölyävän kuivaa nurmikaistaletta sai hymyn nousemaan pelureiden huulille. Iltapäivän ottelussa puolustettaisiin Epitokin kunniaa.

Treenin jälkeen Mononen meni taas nukkumaan. Tuleva ammattisotilas on ollut vaikeuksissa aikaeron kanssa. Mies nukkuu valehtelematta aina, kun ei ole treeneissä tai syömässä.

Seuraavaksi oli ohjelmassa lounas. Valtava annos, mutta paras anti tuli Decon kielikoulusta. Päivän opeteltava sana oli työlupa. Pian mies oppi jo lauseen, jonka aikoo esittää Suomessa ystävälleen Ossille. "Ozei, missä sinun työlupa on, v****?" Osaa mies muutakin. Legendaarinen sarjakuvahahmo Nakke Nakuttaja taipuu pallotaiturin suussa otsikon muotoon. Mielenkiinnolla odottelemme huomista sanaa.

Ruokalevon jälkeen oli aika siirtyä ottelupalaveriin ja siitä hetken päästä kentälle. Alkulämmittely oli jo hyvässä vauhdissa, kun vastustaja saapui pyhättöön. Delegaatio piipahti kentän laidalla ja totesi suoraan FC Hämeenlinnan edustajille, etteivät he ole aikeissakaan pelata niin huonokuntoisella kentällä. Onneksi he tarjoutuivat järjestämään ottelun kuljetuksineen omassa harjoituskeskuksessaan - vieläpä ilmaiseksi!

Ensin lähti Honvedin joukkue pakkautuen kahteen pakettiautoon ja pariin henkilöautoon. Jonkin ajan kuluttua pakut palasivat ja meidän avauskokoonpanomme ängettiin kyytiin. Pihaan ilmestyi lisäksi tila-auto, johon survottiin valmennus ja huolto. Seuraavaksi paikalle ilmestyi Honvedin pelaajan pikkuveli, joka ilmoitti isänsä autoon mahtuvan kolme henkeä. Sinne siis loukkaantuneet JP ja Harri, sekä jojo Henkka. Viimeisenä kyydin löysi tiedotusosasto, joka jakoi lopulta taksin matsiin matkalla olleen Honved-kannattajan kanssa. Kätevää. Tunnin verran sovitusta myöhässä saatiin jo pelikin käyntiin.

Matsi meni miten meni, siitä ei tässä sen enempää. Olosuhteet olivat aivan loistavat ja tapahtuma muutenkin onnistunut. Tälle päivälle ennakoitiin sadetta. Lämpötila ollut koko päivän noin 25 astetta, eikä pisaraakaan vettä. Voisi olla huonomminkin. Lehkosuolle terkkuja, tulkaa tänne pelaamaan!

Nyt nukkumaan, huomenna mennään taas.

PS: Tatun torakalle terkkuja!

Kommentoi

  • Hämeen Mökkimestarit