Kohti uusia haasteita

Aloitan haasteellisen tehtävän FC Hämeenlinnan toimitusjohtajana tänään 1. kesäkuuta. Olen 30-vuotias tuotantotalouden insinööri Hämeenlinnasta. Tuotantotalouden opinnoissa olen erikoistunut markkinointiin, myyntiin ja taloushallintoon.

Jalkapallo on ollut osa elämääni yli kaksikymmentä vuotta ja samalla olen seurannut katsomosta FC Hämeenlinnan toimintaa urheilullisesti. Nyt sain haasteellisen, mutta innostavan tehtävän päästä johtamaan seuraa ja tuoda oman näkemykseni toiminnan kehittämiseen. Tulen käyttämään seuran johtamisessa avointa johtamismallia, joka perustuu hyviin henkilösuhteisiin ja rehelliseen kanssakäymiseen. Tärkeänä osana pidän myös yhteistyön vahvistamista seutukunnallisesti eri toimintojen välillä niin urheilullisesti kuin taloudellisestikin. Viimeisen kolmen vuoden aikana olen ollut rakentamassa hattulalaista liikuntatoimintaa urheiluseurojen Parolan Visan ja Pekolan Iskun toiminnanjohtajana.

Taloudellinen tilanne tällä hetkellä urheilu- ja yritysmaailmassa on haastava, mutta meidän on luotava toimintamalli, joka palvelee vielä paremmin jäseniä, yhteistyökumppaneita ja yleisöä sekä kehitettävä toimintaa sen mukaisesti. Toiminnan on oltava joka suhteessa laadukasta, niin yhteistyökumppaneiden, jäsenistön ja yleisönkin suuntaan. Uskon vahvasti, että saamme hämeenlinnalaisen huippujalkapallon vahvalle pohjalle ja saavutamme tavoitteemme päästä pelaamaan liigaa vuoteen 2015 mennessä. Jäsenmäärän kasvattaminen ja yhteistyökumppanit ovat tärkeässä osassa tämän tavoitteen saavuttamisessa ja toivon, että he ovat tukemassa tätä haastetta jo myös vaiheessa yksi, joka on vahvan peruskiven luominen. Seuran tehtävänä on näyttää ja perustella jäsenille ja yhteistyökumppaneille vaihe yksi, jotta vaihe kaksi liigapaikka voidaan saavuttaa. Oheispalveluiden kuten klubitoiminnan, ottelutapahtumien, ratagolfin ja muun toiminnan on oltava myös taloudellisesti vahvaa ja kannattavaa, sekä kehitettävä uutta.

Paljon on opittavaa ja kehitettävää, toivonkin jäseniltä ja katsojilta malttia mallin rakentamisessa. Yhdessä yössä ei ihmeitä tapahdu ja kuten sanonta kuuluu, kannettu vesi ei kaivossa pitkään pysy.

Janne Oksanen
FC Hämeenlinna ry:n toimitusjohtaja

Kommentoi

  • Hämeen Mökkimestarit