Ajankohtaista

Uusi alku käyntiin Parolassa

Julkaistu Tiistai, 28 huhtikuuta 2015 17:48

Kausi alkoi sunnuntaina Parolan Visan kakkosjoukkueen vieraana. Esitys oli rohkaiseva, mutta pisteet jäivät Parolaan 1-0 (0-0) lukemin.

Päivämäärä 26.4.2015 tulee jäämään FC Hämeenlinnan värikkääseen historiaan, sillä seuran ensimmäinen Kutosen ottelu pelattiin tuolla päivämäärällä, viime sunnuntaina. Parolan pallokentän tekonurmella, ParVi/2:n isännöimässä pelissä isännät korjasivat täyden pistepotin 1-0 lukemilla, mutta täysin uudistunut FC Hämeenlinna haastoi tasavertaisesti yhden lohkon suurimmista voittajasuosikeista ja ansaitsee tunnustuksen hyvästä taistelusta.

Parolan pallokentälle saapuneet katsojat pääsivät todistamaan hyvin tyypillistä Kutosen avausottelua, jossa kaksi vielä pahasti talviterässä olevaa joukkuetta kohtaavat ja lopputulos on joko runsasmaalinen ilotulitus tai yhteen maaliin ratkeava nuhjaaminen. Jälkimmäinen kävi toteen sunnuntain pelissä.

Valkoisten päävalmentaja Pekka Mäkynen oli valinnut kentälle 11 pelaajaa, joista suurin osa teki debyyttinsä Kutosessa ja samalla myöskin FC Hämeenlinnan paidassa. Modernilla 4-2-3-1 taktiikalla peliin lähteneet valkopaidat aloittivatkin pirteästi ja näyttivät epäilijöille ettei ainakaan asenteesta homma jää kiinni. Ottaen huomioon, ettei joukkue ollut pelannut yhtäkään valmistavaa harjoituspeliä, niin Parolassa nähtiin yllättävän hyvin yhteen pelannut joukkue. Ensimmäinen jakso oli molemmilta joukkueilta tasaista vääntämistä ja huippupaikat loistivat poissaolollaan molemmissa päissä kenttää. ParVi:n pitkät pallot jäivät järjestäen joko hyvin pelanneen topparipari Matti Mäkynen-Patrick Zucchetti päähän, tai karkasivat maalivahti Antti Viimanille saakka. Harhasyöttöjen, helppojen pallonmenetysten ja huonojen ratkaisujen määrä oli molemmilla joukkueilla valtava ja ne harvat kerrat kun kumpikaan joukkue sai pallon pelattua vastustajan selustaan, oli tilanne selvä paitsio jotka ottelun jämerästi viheltänyt Simo Välimäki otti tarkasti pois.

Ensimmäisellä jaksolla ei nähty kuin kaksi läheltäpiti-tilannetta, kun Viiman torjui ParVi:n ainoan maalia kohti suuntautuneen vedon ohi maalin ja toisessa päässä isäntien hitaahkoa puolustusta useasti kiusannut Mehmet Yabalak ampui pallon kohti alanurkkaa, mutta Visan maalivahti Jani Lähteenmäki oli myös hereillä ja tauolle lähdettiin 0-0 lukemista.

Toinen jakso oli pitkälti ensimmäisen toistoa, mutta ParVi sai koko ajan entistä enemmän otetta pelistä ja Valkoisten peli meni lähinnä klassiseksi kukkupallon heittelyksi pois omalta alueelta. Vieraiden tuskaillessa oman hyökkäyspelinsä kanssa, pääsivät isännät muutamaan hyvään tilanteeseen jo ennenkuin pelikello oli ennättänyt tunnin kohdalle. Yhden loistavan reaktiotorjunnan ottanut ja yhden läpiajon torjunut Viimankin oli lopulta voimaton, kun Visan Mikko Koivisto pääsi tuikkaamaan pitkän vapaapotkun aivan vapaasti kenenkään estelemättä parista metristä maaliin.

Valkoisten hyökkäyspeli takelteli aivan alkua lukuunottamatta läpi pelin ja minkäänlaista loppukiriä eivät vieraat saaneet aikaiseksi, vaan ParVi jatkoi paineen luomista Viimanin maalille, mutta lisämaaleilta säästyttiin lähinnä isäntien kehnon viimeistelyn takia. Erotuomari Välimäen puhaltaessa pilliinsä viimeisen kerran, olivat loppulukemat 1-0 ja kenttätapahtumiin nähden ne myös olivat suhteellisen oikeudenmukaiset.

Pisteet jäivät siis Parolaan, mutta vaikeisiin lähtökohtiin nähden tulos kätkee taakseen paljon positiivisia asioita. Tämän tiesi myös päävalmentaja Mäkynen pelin jälkeisessä haastattelussa:

"Pojilla ei ole kovin montaa yhteistä harjoitusta vielä alla ja itsekin olen vasta nähnyt yhdet treenit, ennenkuin oli jo tämä ensimmäinen sarjapeli. Harjoitukset ovat olleet maksimissaan puolenkentän alueella ja monelle tämä peli oli ensimmäinen aikuisten peli täysmittaisella kentällä, muutamalle kaverille jopa ensimmäinen virallinen jalkapallopeli koskaan, joten siihen nähden tässä pelissä nähtiin paljon hyviä suorituksia.

Pelaajaringissä on mukavasti pelaajia (noin 25) ja tässä ottelussa annettiin melkeimpä kaikille terveenä oleville pelaajille peliaikaa. Viimanin ohella koko puolustuslinja Ollikainen-Mäkynen-Zucchetti-Kumpulainen pelasi täydet 90 minuuttia, mutta muilla osin kenttää vaihtuvuus oli kovaa, mikä tietysti osaltaan selittää hyökkäyspään sekavuutta. Jos olisimme halunneet väkisin hakea jonkinlaista tulosta ottelusta, olisimme pitäneet keskikentän ja hyökkäyksen vaihtuvuutta hieman pienempänä, mutta tämä oli mielestäni paras ratkaisu tänään."

Avauskokoonpano: Antti Viiman; Juha Ollikainen, Matti Mäkynen, Patrick Zucchetti, Jesse Kumpulainen; Hannu Harmoinen, Jukka Nirkko, Niko Englund, Antti Kukkula; Juho Kraft; Patrick Vilenius

Vaihdosta sisään: Asko Jokinen, Mehmet Yabalak, Pekka Simola, Janne Ahola, Janne Kurki, Lamin Sanneh, Stepan Arkhipov

Vierasjoukkueen tähdet:

Antti Viiman
Topparipari Patrick Zucchetti - Matti Mäkynen
Jesse Kumpulainen

FC Hämeenlinnan seuraava ottelu on vasta maanantaina 11.5. ja silloin korkataan uudeksi kotikentäksi muotoutunut Pulleri 2, kun vierailijaksi saapuu Kylmäkosken Veikot. Ottelu alkaa klo 19.30.

 

FUTIS ON PARASTA PAIKAN PÄÄLLÄ!

  • Hämeen Mökkimestarit