Ajankohtaista

Tehottomuus valkoisten syntinä Pullerilla

Julkaistu Keskiviikko, 13 toukokuuta 2015 16:02

Valkoiset joutuivat taipumaan kauden ensimmäisessä kotiottelussa Kylmäkosken Veikoille lukemin 0-1 (0-1).

Pullerin kentät eivät olleet ehtineet montaa päivää olla auki, kun myös FC Hämeenlinna saapui uudelle kotikentälleen ensimmäistä kertaa ja Kutosen kotiavaus Kylmäkosken Veikkoja vastaan päästiinkin pelaamaan mitä komeimmassa kelissä, auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta. Kauneimmaksi muistoksi ottelusta jäi valitettavasti juuri sää, sillä hyvällä asenteella ja kovalla yrityksellä pelissä tasitelleet Valkoiset kärsivät kirvelevän 0-1 tappion, vaikka paljon parempaankin tulokseen oli kaikki mahdollisuudet.

Kentän laidalle kerääntyneet parikymmentä silmäparia saivat huomata heti ottelun avausvihellyksestä asti, että valkopaitainen joukkue oli aivan erilaisella asenteella pelissä, kuin pari viikkoa sitten Parolassa. Joukkue syötteli palloa rauhallisemmin ja varmemmin, sekä pyrki laukomaan hanakammin hyökkäysten päätteeksi. Varsinkin kärjessä aloittanut Mehmet Yabalak aiheutti KylVe-puolustukselle suuria hankaluuksia ja useamman hyvän haaston jälkeen, pelikellon käydessä kymmenettä minuuttia, pääsikin Mehmed puolittaiseen läpiajoon, mutta kova laukaus suuntautui yli maalin.

Peli jatkui kotijoukkueen hallinnassa ja vartin pelin jälkeen alkoikin tapahtua jatkuvalla syötöllä KylVe-maalin edustalla. Ensin Kylve:n maalivahti Veli-Matti Korhonen torjuu Patrick Vileniuksen kuudentoista kulmalta lähteneen vedon eteensä ja irtopallon ensimmäisenä napannut Yabalak pääsee laukomaan parista metristä, mutta KylVe-puolustus siivoaa pallon maaliviivalta kulmaksi.

Minuutti edellisestä ja Valkoisten oikea laituri, Lamin Sanneh vetää komean vedon reilusta paristakympistä, mutta Korhonen torjuu pallon kulmaksi. Kulma ei tuota tulosta, mutta pallo toimitetaan pian takaisin KylVe-päätyyn ja lopulta Hannu Harmoinen pääsee hyvään vetopaikkaan, mutta vieraiden maalilla Korhonen kestää. Seuraavaksi Valkoiset pääsevät yrittämään maalintekoa vapaapotkusta, noin kahdestakymmenestä metristä. Matti Mäkysen hyvä veto tärähtää kuitenkin ylärimaan ja vieraiden maali varjeltuu edelleen. Myös Eetu Alhon vetoon Korhonen venyttää eteen ja tuska Valkoisten leirissä senkun kasvaa.

Kolmenkymmenen peliminuutin kohdalla isäntien maali on jälleen enemmän kuin lähellä kun ensin yrittää Vilenius, sen jälkeen Yabalak, mutta Korhonen torjuu molemmat yritykset. Myös Patrick Zucchettin puskun Korhonen torjuu ja näyttää että tauolle oltaisiin menossa lukemissa 0-0, kunnes vierailijat rokottavat Valkoisten tehottomuudesta. Vaarattoman näköinen tilanne muuttuu hetkessä painajaiseksi, kun oman pään pallonmenetyksen jälkeen vierailijat pelaavat pallon parilla nopealla syötöllä laidasta keskelle, josta täysin vapaaksi unohtunut Petri Airaksinen laittaa komealla kaukovedolla pallon yläkulmaan. Puoliaikavihellystä ei tarvitse kauaa odotella ja täysin kenttätapahtumien vastaisesti tauolla KylVe johtaa 0-1.

Jos olivat ottelun avausminuutit kotijoukkueen, niin heti puoliajan jälkeiset minuutit se unohti tyystin pelata. KylVe tuli tauolta selkeästi paremmalla jalalla ja loi kaksi todella vaarallista maalintekopaikkaa heti ensimmäisen minuutin aikana, mutta molemmat vedot painuivat vähän Riku Kemppisen vartioiman maalin ohi.

Illan toinen ylärima nähtiin pelikellon käydessä viittäkymmentä, kun Antti Kukkulan kaukoveto näytti jo putoavan maaliin mutta KylVe:n maali pysyi kirottuna ja pallo meni yläriman kautta maalipotkuksi. KylVe:n hyvin pelannut puolustus piti lähes koko toisen jakson Valkoiset poissa maalipaikoilta ja muutamaa maalinedusta hässäkkää lukuunottamatta isäntien loppukiristä ei voi edes puhua. Valkoisten nostaessa lisää miehiä hyökkäykseen, saivat myös vierailijat enemmän tilaa hyökätä, mutta lopulta lisämaalit jäivät aika kaukaiseksi haaveeksi kummankin joukkueen osalta.

Yksi hyvä tilanne tasoitukseen isännille aukesi, kun vasemmalta laidalta hyvän juoksun päätteeksi Stepan Arkhipov lähetti keskityksen takatolpalle, mutta aivan vapaana ollut Yabalak ei aivan ylttänyt palloon.

Ottelun viimeiset kymmenen minuuttia olivat todella rikkonaista peliä ja kun erotuomari Mikko Långvik viimeisen kerran puhalsi pilliinsä, olivat kotijoukkueen pelaajien päät syystäkin painuksissa. Jalkapallo osoittautui jälleen kerran maalintekopeliksi ja se oli tällä kertaa suurin syy miksi pisteet lähtivät Kylmäkoskelle.

Seuraavaa peliä ei tarvitse kauaa odottaa sillä jo huomenna torstaina FC:llä on mahdollisuus jahdata kauden avausosumaansa, kun se matkustaa Iittalaan IPa/2:n vieraaksi. Peli alkaa Iittalan nurmella kello 18.30.

FUTIS ON PARASTA PAIKAN PÄÄLLÄ!

  • Hämeen Mökkimestarit