Ajankohtaista

Kotkalaiset parempia Kaurialassa

Julkaistu Maanantai, 23 toukokuuta 2011 16:18

FC Hämeenlinna koki ansaitusti kauden avaustappionsa Ykkösessä maanantai-iltana, kun huomattavasti paremmalla liikkeellä matkassa ollut FC KooTeePee korjasi potin 0-1 (0-0) tuloksella.

FC Hämeenlinnan osalta ottelun avausjakso oli ottelun parasta antia. Vaikka vierailijat olivat ottelun alkuvihellyksestä alkaen niskan päällä, niin kotijoukkuekin pääsi iskemään pariin otteeseen vastaan. Etenkin Aapo Lappalainen oli pirteällä pelipäällä, jääden kuitenkin melko yksin kotkalaisten puristuksessa. Jakson parhaat paikat osuivat vieraiden Niko Ikävalkolle, mutta viimeistely jätti viljalti toivomisen varaa. Mitä pidemmälle jakso eteni, sitä vahvemmin se oli vieraiden hallussa. Valkopaitojen linjojen väliset etäisyydet pääsivät venymään turhan pitkiksi, eikä syöttöpelissäkään ollut tällä kertaa kehumista.

Toinen jakso olikin sitten kotijoukkueen näkövinkkelistä kauden murheellisinta katsottavaa. Kotkalaisten vahva prässi vesitti Hämeenlinnan pallollisen pelaamisen täysin, eikä Oskari Forsmanin torjuntavirettä päästy testaamaan koko jaksolla oikeastaan lainkaan. Ottelun ainokainen näki päivänvalon 53 peliminuutin kohdalla, kun kotijoukkueen boksissa kimpoillut pallo ajautui erinomaisen ottelun pelanneen Ilja Shesterkovin ulottuville ja sitä kautta maaliin saakka. Isäntien valmennus reagoi tappioasemaan hyvissä ajoin nostaen kaksinkamppailuvoimaa kotkalaisten alakerran riesaksi. Tilanteisiin se ei tänään kuitenkaan johtanut. Toisen jakson positiivisena antina valkoisten kannalta voidaan pitää vaihdosta tulleen Aleksi Topinojan (kuvassa) kypsiä otteita.

Vieraiden valmentaja Janne Hyppönen oli tyytyväinen pisteisiin, mutta vaati omiltaan jatkossa nähtyä enemmän:

- Tasapainoinen esitys meiltä. Lukemat mairittelevat Hämeenlinnaa. Voitto maistuu, mutta maaleja olisi pitänyt mätkiä huomattavasti enemmän, tarvitsemme edelleen kymmenen paikkaa yhteen maaliin. Shesterkov oli tänään pirteä maalinsa lisäksikin, mutta nimivahvalta kärkiparilta odotan huomattavasti enemmän. Vielä kun saamme hieman lisää tempoa peliimme, niin hyvä tästä tulee.

FC Hämeenlinnan piiskuri Jussi Lempinen tiivisti valkoisten otteet lyhyesti:

- Tulos ei tyydytä, peliesitys ei tyydytä eikä päättynyt treeniviikko tyydytä. Ensimmäisellä jaksolla räpistelimme mukana, mutta toisella ei ollut enää jakoa. Huono peli, emme ansainneet tästä mitään.

Lempisen ja FC Hämeenlinnan onneksi mahdollisuus kasvojen pesuun tulee jo tämän viikon sunnuntaina, kun joukkue matkustaa "Ossin" entisille kotikulmille Kemiin. Seuraava kotiottelu mitellään helatorstaina 2.6, kun vieraaksi Kaurialaan saapuu Ykkösen suurin ennakkosuosikki, AC Oulu.

  • Hämeen Mökkimestarit