Otteluraportti


FC Hämeenlinna 1 : 3 FC PoPa

23-07-2011 16:00

Painajaismainen kotisaldo sai jatkoa, kun nousukiidossa oleva FC PoPa haki ansaitut vieraspinnat aneemiselta kotijoukkueelta lukemin 1-3 (0-1).

Useista heikoista kotiotteluista huolimatta tämän päivän avausjakso oli ehkä heikointa Hämeenlinnaa kuluvalla kaudella. Loistava esitys Kokkolassa oli muisto vain, kun keskikentän hallinta menetettiin täydellisesti vieraille. Etenkin Dema ja Teemu Vihtilä nautiskelivat saatuaan kentällä mielin määrin tilaa. Toki isäntien peliä vaikeutti keskikentän pohjalla aloittaneen Tatu Mäkelän loukkaantuminen jo 6 minuutin pelin jälkeen. Yksi PoPan lukuisista kulmista tuotti tulosta 29 minuutin pelin jälkeen, kun Dema puski Vihtilän keskityksen ohi Ville Kalervon. Maali jäi avauspuolikkaan ainoaksi.

Toiselle jaksolle myötätuulen taaksensa saanut kotijoukkue ei onnistunut kääntämään pelin hallintaa itselleen. Antto Hilskan tavoitteleminen pitkillä palloilla oli tuomittu tuhoon, etenkin kun kakkospallot jäivät jatkuvasti vieraille. Koko joukkuetta ei saatu mukaan prässiin ja linjojen väliset etäisyydet venyivät turhan suuriksi, tarjoten porilaisten taitaville pelureille liikaa aikaa ja tilaa. Pari vaarallista hyökkäystä nähtiin kuitenkin valkoistenkin toimesta. Jukka Vannisen  taitava nosto tavoitti PoPan linjan selustaan sännänneen Aapo Lappalaisen, joka viimeisteli varmasti pelin tasoihin. Maalin jälkeen kotijoukkueen ilta sai kuitenkin synkän käänteen. Isännät uinuivat heti aloituksen jälkeen, jonka seurauksena Jussi Heikkinen säkitti boksiin murtautuneen Juuso Aallon rankkarin arvoisesti. Dema niittasi pallon verkkoon ja PoPan uudelleen johtoon. Kunnon loppukiri ei koskaan käynnistynyt, kun taas PoPa iski vielä kertaalleen lisäajalla Vihtilän toimesta. Näin täydet pinnat ansaitusti Poriin.

Jukka Vannisen lisäajalla nappaama neljäs varoitus tarkoittaa sitä, että elintärkeä vierailu Joensuuhun jää kapteenilta väliin. Lievän aivotärähdyksen saaneen Mäkelän tilannetta kartoitetaan alkuviikon harjoituksissa. Mäkelä oli ottelun jälkeen jo tolkuissaan:

- Korvan taakse taisi Deman polvi kolahtaa. Eka jakso meni muissa maailmoissa kopin lattialla, mutta nyt alkaa ajatukset jo selkiytymään. Harmi kun joutui jättämään matsin vanhaa seuraa vastaan kesken. Ekasta jaksosta en osaa sanoa, mutta kyllä me valitettavan heikkoja tokalla puoliskolla oltiin. Parantaa täytyy Joensuuhun.

Kotijoukkueen valmentaja Jussi Lempinen ei sanojaan säästellyt ottelun jälkeen:

- Jos Kokkolassa pelisuunnitelmamme onnistui täysin, niin tänään se meni täysin perseelleen. PoPa lähti otteluun meidän aseillamme ja se taas ei sovi meille lainkaan. Keskikentällä eväät eivät riitä otteluiden hallitsemiseen. Ihmetyttää tasoituksen jälkeinen nukahdus. Oli vihellys kyseenalainen tai ei, niin tapa jolla pilkkua edeltänyt tilanne pelattiin, oli katastrofaalinen. Kaverille silti krediittiä, taitava jengi ja ihan varmasti tulevat nousemaan tuolta kuiville. Meillä iso matsi torstaina, Juicen pelikielto ei helpota asiaa.

« Takaisin
  • Hämeen Mökkimestarit