Otteluraportti


KPV 0 : 3 FC Hämeenlinna

17-07-2011 18:30

Hirvittävässä iskussa kauden vierasotteluissaan ollut FC Hämeenlinna jatkoi lentoaan sunnuntai-iltana Kokkolassa. Uusi valmentaja ja liiga-avut eivät isäntiä auttaneet, vaan valkopaidat tyylittelivät voittoon selkein 0-3 (0-1) lukemin.

Suhteellisen terveellä joukkueella hyvän treeniviikon alle saanut FC Hämeenlinna istui tukevasti kuskin pukilla alusta alkaen sunnuntain ottelussa. KPV ei juuri paikoilla juhlinut, kun taas vierailla oli saumat iskeä ottelulle ratkaisu jo ottelun ensimmäisellä puolikkaalla. Jakson ainoasta osumasta vastasi kuitenkin viimein täyden pelikunnon saavuttanut J-P Tuomenoja, joka onnistui Aapo Lappalaisen läpisyötöstä 35 minuutin kohdalla.

Toisen jakson alkuun vieraat iskivät jo tavaramerkiksi muodostuneella erikoistilannemaalilla, kun Ozeias Graciano oli ahnaana jatkamassa maaliputkeaan kahden ottelun mittaiseksi. Vaikeassa tilanteessa oleva kotijoukkue alistui toisesta maalista, eikä voittajasta ollut tämän jälkeen epäselvyyttä. Vaihdosta kirmannut Daut Kuqi kuittasi ottelun viimeisen osuman pelikellon näyttäessä jo täyttä aikaa.

Voittajien päävalmentaja Jussi Lempinen nousi hyväntuulisena bussiin täyden pistepotin kanssa:

- Tänään pelaajat toteuttivat pelisuunnitelmaa täydellisesti. Puolustettiin todella hyvin, kaverilla ei juuri paikkoja ollut. Me olisimme puolestaan huolellisemmalla viimeistelyllä voineet iskeä avausjaksolla useammankin rysän. Ossin maali toisen alkuun helpottikin sitten jo melkoisesti, emmekä erityisen ahtaalle joutuneet missään vaiheessa.

Lempinen oli mielissään miehistön kohentuneesta terveystilanteesta:

- Tänään oli penkilläkin vaihtoehtoja useampia. Kesäkuu vedettiin 12-13 pelaajalla ja se kyllä näkyi. Nyt on mahdollisuus saada penkiltä jotain uutta, unohtamatta sitä, että positiivinen kilpailu pelipaikoista heijastuu väistämättä myös treenikentälle. Uutena kaverina tänään toisen jakson pelannut Ilari Ruuth tuo mukavasti lisää tätä kilpailua, etenkin laitapakkiosastolle. Positiivinen debyytti Ilarilta, erittäin rauhallista pelaamista ja täysin virheetön esitys. Lisäksi Tatun selästä kuuluu pitkästä aikaa hyviä uutisia, kun kuvista ei löytynyt rakenteellista vikaa. Pelaajalle itselleenkin tietenkin helpotus ja meille tärkeä palanen alakertaan.

Kauden puolessa välissä Lempinen ei myönnä kokeneensa suuria yllätyksiä Ykkösen avauspuolikkaan osalta:

- Sarja on ollut juuri niin tasainen kun ennakoinkin, kovia pelejä viikosta toiseen. Kukaan ei ole oikeastaan negatiivisessa mielessä yllättänyt, mutta sarjan kärjen osalta voin todeta oikeiden joukkueiden olevan keulilla. Lahti ja PK-35 pelaavat ottelusta toiseen ihailtavan korkealla tasolla. Kärkeen ennakoitu AC Oulu on todella haavoittuva, eikä yllä kaksikon tasolle. Meillä kesäkuu oli selkeästi paha sukellus, mutta nyt kurssi on onneksi kääntymässä oikeaan suuntaan. Sarjan toisella puoliskolla kotipelaaminen pitää ehdottomasti saada kuntoon, vieraissa tahti on ollut kiitettävää luokkaa.

« Takaisin
  • Hämeen Mökkimestarit