Otteluraportti


HIFK 0 : 1 FC Hämeenlinna

03-07-2011 18:30

Miellyttävän aurinkoinen sää, mahtava tunnelma katsomossa, jännittävä ottelu kentällä ja kolme pistettä tuliaisina. Siinä eväät onnistuneelle sunnuntai-illalle Brahen kentällä.

Viiden voitottoman ottelun rasittaman FC Hämeenlinnan lähtökohdat illan otteluun eivät olleet parhaat mahdolliset. Valmennus oli pakotettu sekoittamaan pakkaa entisestään, kun keskikentän keskustan normaalisti miehittävät Mikko Kalervo ja Jukka Vanninen saivat komennuksen puolustuslinjaan. Keskikentän ankkuriksi nostettu Aleksi Topinoja selvisi urakastaan kuitenkin taas tavalla, jonka voisi kuvitella ennen pitkää tuovan näyttöpaikan myös nuorisomaajoukkueiden leirityksiin. Kentälle saatiin kuitenkin nälkäinen ja työtä pelkäämätön kokoonpano, jonka aikomuksena oli luovuttaa pallonhallinta suosiolla isännille ja iskeä vaarallisesti vastaan. Taiston tauottua voi todeta taktiikan olleen vähintään onnistunut. Ottelun avausjakso mentiin isäntien näennäisessä hallinnassa. Keinot vieraiden puolustusmuurin murtamiseen olivat paria laadukasta hyökkäystä lukuun ottamatta kuitenkin tuhoon tuomittuja, kun kentän ja eritoten ilmatilan herrana häärinyt Ozeias Graciano poimi boksiin ilmassa lähetetyt pallot täydellisellä prosentilla. Vieraiden pallollinen peli ei noussut isäntien tasolle, eikä Walter Viitalan vartioimalla maalilla juuri trafiikkia nähty. Toiselle puolikkaalle lähdettiin täten maalittomassa tilanteessa.

Tauolta marssi päättäväinen vierasjoukkue. Puolustuspään kaksinkamppailut kääntyivät kerta toisensa jälkeen valkoisille ja peli saatiin käännettyä muutaman kerran erittäin vaarallisesti HIFK puolustuksen selustaan. Etenkin Aapo Lappalainen sekä hyvin ja järkevästi debyytissään esiintynyt Antto Hilska pääsivät ajamaan muutamia kertoja sisään kotijoukkueen boksiin. Viimeiset ratkaisut jättivät kuitenkin toivomisen varaa. Nähtiin ottelussa kuitenkin yksi maalikin. Parhaan ottelunsa valkopaidassa toistaiseksi pelannut Ossi survoi Vannisen antaman kulmapotkun jälkitilanteesta pallon verkkoon 77 minuutin kohdalla. Vahvan tuen yleisöltä saanut kotijoukkue ei saanut missään vaiheessa kirivaihetta silmään, vaan koko ottelun nöyrästi joukkueena raatanut vierailija piti tilanteen kontrollissa loppuun saakka. Näin maukkaat ja tärkeät pinnat matkasivat 100 kilometriä pohjoiseen.

Ansaitusti kentän parhaana palkittu Ozeias Graciano oli ottelun jälkeen yhtä hymyä:

- Isot pisteet meille. Jotenkin palikat loksahtelevat vieraskentällä paremmin kohdilleen, kotona ei ole ollut onnikaan myötä. Saatiin valmennukselta ohjeet ennen matsia puolustaa joukkueena kovaa ja tiiviisti ja iskeä terävästi vastaan. Nähtävästi se toimi. Paljon tuli itsellekin kaksinkamppailuita ja katkoja, mukavalta maistui peli tänään. Maali oli tietenkin kruunu omalle pelilleni. Olen todella onnellinen onnistumisesta. HIFK ei saanut Juicen kulmaa purettua, joten päätin hiipiä syvemmälle boksin uumeniin, jonne pallo sitten päätyikin ja sain survottua sisään. Ei se kaunis maali ollut, mutta hyvän taistelun tulos. Tärkeään paikkaan ensimmäinen maali Hämeenlinnan paidassa. Tuskin kuitenkaan viimeinen...

Tulokasvalmentaja Jussi Lempinen oli huojentunut mies päästyään maistamaan voiton makeaa hedelmää joukkioineen:

- Kovaa on ollut. Joukkue on ollut kovilla, mutta on tässä viimeiset viikot olleet itsellekin todella raskaita. Tänään halusin kentälle pelaajia, joille tämä juttu on oikeasti tärkeä. Hieno työmäärä ja maistuva palkinto. Alku oli meille hankala, osittain siksi, että moni pelaaja joutui pakon sanelemana pelaamaan hieman oudommilla pelipaikoilla. Etenkin toisella jaksolla taktiikkamme kuitenkin toimi. IFK ei juuri paikoille päässyt, vaan vaarallisimmat tilanteet tulivat meidän vastaiskuistamme. Ville taisi torjua toisella puoliskolla kerran? Ossi näytti tänään kentällä syyn, miksi hänet tänne on hankittu. Hän oli johtaja. Anton debyytti oli hyvä, kaveri liikkuu todella fiksusti. Peli ei lopu ensimmäiseen aloitteeseen, vaan liike jatkuu. Näin hän on todella usein pelattavana, joka helpottaa tietenkin pelaamista ylöspäin. Tällaisesta kaverista on ollut pulaa.

« Takaisin
  • Hämeen Mökkimestarit