Otteluraportti


FC Lahti 4 : 0 FC Hämeenlinna

13-06-2011 18:30

Reissu FC Lahden vieraaksi toi mukanaan jo kolmannen peräkkäisen tappion isäntien taottua taululle tylyt 4-0 (3-0) lukemat.

Sateinen Kisapuisto toimi näyttämönä, kun FC Hämeenlinna lähti haastamaan viime kauden yhteistyöseuraansa lisäpisteiden toivossa. Projekti tyssäsi heti alkuunsa, kun Drilon Shala kuittasi Lahden johtoon ensimmäisestä tilanteesta vain kuuden minuutin pelin jälkeen ohi maalissa näyttöpaikkansa saaneen Antti Ekholmin. Maalin jälkeen lahtelaiset ottivat tahtipuikon haltuunsa ja menivät menojaan. Toista maalia saatiin odotella puolen tunnin kohdille, kun vaaralliseksi pääpelaajaksi tiedetty Jonne Kemppinen pääsi rauhassa puskemaan Mikko Hauhian keskityksen valkoisten maaliin. Jakson loppuun Shala pääsi alakerran sekoilun jälkeen vielä nokikkain Ekholmin kanssa ja iski taukotilanteeksi lohduttomat 3-0.

Tuloksellisesti tyrmäävän avausjakson jälkeen toinen puoliaika oli vain muodollisuus. Lahti piti palloa ja vyörytti hyökkäyksiään kohti Ekin maalia, mutta lopullista sinettiä ei saatu aikaiseksi. Hämeenlinnakin sai jaksolla ottelun parhaan paikkansa, kun vaihdosta kirmannut Aaro Forss tarjoili Jarno Eräselle leivoksen. Nokikkain Janne Leinon kanssa päässyt Eränen ei kuitenkaan onnistunut yrityksessään. Kotijoukkueen Jani Bäckman kaunisteli komealla vaparillaan loppulukemiksi 4-0 muutama minuutti ennen ankean illan päätösvihellystä.

Vierasjoukkueen valmentaja Jussi Lempinen myönsi FC Lahden paremmuuden:

- Kyllähän joukkueiden tasoero oli selkeä. Pelaajien tekeminen joukkueiden välillä oli eri luokkaa. Silti harmittaa tapa, jolla maalit tulivat. Olimme boksissa todella pehmeitä. Kaksi palloa puoleen tuntiin boksiin ja molemmista päästettiin kaveri kuittaamaan rauhassa pallo verkkoon. Kolmas osuma olikin sitten luokkaa kardinaalimunaus.

Pullerin heikosti hoidetulla, kivikovalla nurmella pelureiden polvet ja selät ovat olleet kovilla ja ajoittain pelikuntoisia miehiä on ollut harjoituksissa alle kymmenen. Olkapäätään potevan Harri Suhosen kohdalla uutiset ovat murheellisia, kun lääkärin tylyn arvion mukaan Harri kykenee kentälle vasta elokuun lopussa. Tatu Mäkelän selkä ei kestä tällä hetkellä harjoittelua ja paluun ajankohta on auki. J-P Tuomenojaa ja Ilpo Vernoa odotellaan kehiin heinäkuun alun HIFK-otteluun. Lempinen on tilanteesta hieman huolissaan:

- Joukkue on tällä hetkellä todella kovassa puntarissa. Meillä on meneillään negatiivinen kierre, kun vammoja tulee eivätkä peliesitykset ole olleet potentiaalin edellyttämällä tasolla. Tosin viimeisissä kolmessa matsissa vastukset ovat olleet todella laadukkaita. Sunnuntaina Ouluun, tilauksessa olisi hieman edellisiä eheämpi treeniviikko.

« Takaisin
  • Hämeen Mökkimestarit