Otteluraportti


FC Hämeenlinna 1 : 0 PS Kemi

13-08-2011 16:00

FC Hämeenlinna jatkoi lauantaina mainioita otteitaan miesten Ykkösessä nappaamalla täyden pistepotin PS Kemin kustannuksella lukemi 1-0 (1-0).

Valmentajaa vaihtanut Kemi tuli Hämeenlinnaan hankalista lähtökohdista, kun pelaajistossakin kuohui pitkin viikkoa. Uusi valmentaja Juhani Himanka oli kuitenkin saanut joukkonsa järjestykseen ja täyden miehistö jalkeille. Kotijoukkuekin kärsi muutamista poissaoloista, mutta etenkin ensimmäisen kotiottelunsa tällä kaudella torjunut Antti Ekholm oli mies paikallaan.

Avausjakso oli tasaista vääntöä, jossa molemmilla oli omat etsikkoaikansa ja mahdollisuutensa. FC Hämeenlinnan paras paikka avautui Antto Hilskalle, joka tykitti pallon ylärimaan aina alakerrasta lähteneen näyttävän pallonsiirtelyn jälkeen. Kemiläiset eivät aivan huippupaikoille päässeet ja puolittaiset tilanteet kilpistyivät kerta toisensa jälkeen Ekholmiin ja mainiosti pelanneeseen alakertaan. Yksi osumakin jaksolla nähtiin. Ilari Ruuthin millintarkka kulmapotku tavoitti Ozeias Graciano päänupin 40 minuutin kohdalla. Ossi jätti maalivahti Sami Mäkipörhölän nuolemaan näppejään ja junttasi pallon voimalla verkkoon.

Toisella jaksolla ottelun tempo laski hivenen. Kemiläiset pitivät palloa, isäntien puolustaessa tiiviisti ja hakiessa vastaiskun paikkoja. Muutamia tällaisia tilanteita avautuikin, mutta viimeisen syötön heikko laatu eväsi lisämaalien synnyn kotijoukkueen osalta. Vieraista etenkin uusi nigerialainen Emenika Uchenne Mbachu haki hanakasti ratkaisuja, mutta tehot jäivät odottamaan aikoja parempia. Lisämaaleja ottelussa ei nähty, joten FC Hämeenlinna nappasi jo kolmannen voittonsa putkeen.

Sarjataulukossa jo viidenneksi kiivenneen kotijoukkueen valmentaja Jussi Lempinen oli ottelun jälkeen helpottunut sarjan tyvipään jäädessä jo turvallisen matkan päähän:

- Heinäkuun alun HIFK-matsista alkanut hyvä vire sai jatkoa. Tilanne sarjataulukossa alkaa näyttää ihan mukavalta. Pystymme lähtemään syksyyn suhteellisen paineettomassa tilassa. Kiva päästä hieman sotkemaan nousukuvioita ja kiusaamaan isompia. Ennakoin tämän päivän ottelua niin, että Kemi voi tarjota oikeastaan mitä vain kentällä. Kemi oli hyvä ja aktiivinen tänään, tekivät meidän pelaamisemme vaikeaksi. Meidän pelimme puuroutui hyvän alun jälkeen, emmekä päässeet enää syvyyteen. En tiedä menikö latautuminen otteluun jopa yli, niin varovaiseksi pelimme muuttui ottelun edetessä. Tärkeät pinnat joka tapauksessa, puolustus toimi ja Eki pelasi mainion ottelun.

« Takaisin
  • Hämeen Mökkimestarit