Otteluraportti


FC Hämeenlinna 0 : 0 HIFK

01-10-2011 15:00

FC Hämeenlinnan pistepussi lihoi yhdellä ja sairaslista kolmella, kun valkopaidat ja HIFK tasasivat pisteet maalittomaksi jääneessä ottelussa Kaurialassa lauantaina.

Viime viikot ilman sen suurempaa panosta pelannut FC Hämeenlinna sai vieraita pääkaupunkiseudulta, kun perinteinen HIFK saapui Kaurialaan sarjapaikan varmistus mielessään. Tuekseen HIFK sai runsaslukuisen kannattajaryhmänsä Stadin kingit. Ryhmä vietti syntymäpäiviään, luoden siinä sivussa mainion tunnelman aurinkoiseen syyspäivään.

Itse ottelu oli alusta saakka melko tasaista taistoa kahden siipirikkoisen yhdistelmän välillä. Ote oli hienokseltaan vieraiden hallussa, mutta avausjaksolla ei kovinkaan laadukkailla maalipaikoilla juhlittu kummassakaan päässä. Kotijoukkueen sairaslista sen sijaan sai uuden jäsenen, kun Daut Kuqi joutui jakson lopulla vaihtoon saatuaan jalkapöytäänsä kovan iskun. Tauolla myös Mikko Kalervo joutui jättämään kentän selkävaivojen takia.

Toinen jakso oli hyvin pitkälle ensimmäisen kaltainen. IFK sai luotua muutamia maukkaita paikkoja, mutta viimeinen terävyys viimeistelystä uupui. Suurin syyllinen tähän oli upean ottelun pelannut kotijoukkueen maalivahti Antti Ekholm (kuvassa), joka venyi lukuisiin näyttäviin pelastuksiin. Eki olikin ottelun ylivoimainen hahmo, eikä ilman "veistoksen" torjuntoja plakkariin olisi kertynyt yhtään pistettä. Virkaveli Walter Viitala pääsi huomattavasti helpommalla, vaikka etenkin Aaro Forssin nopeus aiheutti muutamaan otteeseen harmia vieraiden alakerralle. Jakso toi Hämeenlinnalle lisää murheita. Jukka Vanninen venäytti nivustaan joutuen vaihtoon. Loppu mentiinkin jo vajaalla, kun Aleksi Latvanen teloi solisluunsa sairaalakuntoon.

Kotijoukkueen valmentaja Jussi Lempinen murehti vammoja, mutta löysi esityksestä positiivistakin:

- Iso teema otteluun lähdettäessä oli asennepuoli. Siihen olenkin tyytyväinen, pojat taistelivat hyvällä ilmeellä tänään. Toki päällimmäisenä mielessä on uudet loukkaantumiset. Nyt on kokolailla puoli joukkuetta lasaretin puolella. Olen sitä mieltä, että oman tekemisemme laatu vaikuttaa lukuisiin loukkaantumisiin. Jos esimerkiksi syöttäisimme laadukkaammin, niin emme joutuisi jatkuvasti säntäilemään pallon perässä. No, seuraavaan matsiin lyödään Mile (valmentaja Janne Hyökyvaara) kehiin, ei tässä mitään hätää.

« Takaisin
  • Hämeen Mökkimestarit