Otteluraportti


FC Hämeenlinna 1 : 3 FC Lahti

15-10-2011 15:00

FC Hämeenlinnan 20-vuotisjuhlaottelu osoittautui juhlapeliksi myös vierailijoille. FC Lahti vei voiton maalein 1-3, mikä merkitsi lopullista sinettiä lahtelaisten liiganousulle.

Ottelun alku sujui jokseenkin tasaisissa merkeissä, mutta 26. minuutin kohdalla alkoivat verkot heilua Hämeenlinnan päädyssä. Ensin Antti Hukka ampui vieraat johtoon kauniilla kaukolaukauksella. Heti seuraavasta vierailijoiden hyökkäyksestä Matti Klinga siirsi Lahden 0-2-johtoon.

Synkän pariminuuttisen jälkeen kotijoukkue kuitenkin kokosi rivinsä nopeasti. Puolen tunnin kohdalla Tatu Mäkelä pääsi kaventamaan maalinedustan ruuhkasta tilanteeksi 1-2. Maali oli hämeenlinnalaisittain erittäin tervetullut, sillä se päätti Valkoisten peräti 530 minuuttia kestäneen kuivan kauden.

Hämeenlinna ei kuitenkaan missään vaiheessa onnistunut täysin haastamaan Lahden vahvaa ryhmitystä. Lahden Klinga ja Rafael samoin kuin toisella jaksolla kehiin juosseet Miranda ja Shala osoittivat tasonsa Kaurialan kauden ennätysyleisölle (1154 silmäparia).

Kotiyleisön harmiksi Lahti oli siinä määrin tyly synttärivieras, että lahjamaaleja ei päivänsankarille herunut. Rafael sen sijaan teki Lahdelle vielä kolmannen 55. minuutilla. Yrityksen ja asenteen puutteesta Hämeenlinnaa ei voida syyttää. Erityisesti Mikko Kalervo (kuvassa) raatoi alusta loppuun isolla sykkeellä, myöskään Tatu Mäkelä ei säästellyt itseään.

Valkoisten ansiokkaasta taistelusta huolimatta ero Ykkösen eliitin ja keskikastin välillä kävi lopulta selväksi, Lahti vei potin ja juhlii nyt ansaittua nousua liigaan. FC Hämeenlinnan jalkapalloperhe puolestaan kokoontui pelin jälkeen Palokunnantalolle juhlimaan seuran 20-vuotista taivalta. Lahti-pelin tappion ei annettu latistaa tunnelmaa vaan merkkipäivää juhlittiin hyvässä seurassa pitkään ja hyvillä mielin.

« Takaisin
  • Hämeen Mökkimestarit